10 condimente de crescut în casă. FOTO

Dacă nu ai o grădină în care să îți cultivi plantele aromatice, o poți face în casă. Nu ai nevoie de echipamente complicate, trebuie doar să le expui la lumina naturală a soarelui. Astfel, plantele vor creşte repede şi sănătos, iar tu te vei bucura de aroma puternică şi delicată a plantelor care vor da gust mâncărurilor. 

Busuioc. Poţi găsi în magazinele de specialitate şi în supermarketuri. Trebuie să le plantezi într-un ghiveci şi să nu uiţi că adoră razele de soare.

Dafin. Dacă așezi recipientul ăn care crelte dafin ăn fașa unei ferestre orientate cptre vest sau est, vei avea o plantp minunatp care va da gust mâncărurilor specifice bucătăriei românești. O atenție specială trebuie să acorzi dafinului pentru a nu crește în exces, deoarece planta are nevoie să fie aerisită pentru a rămâne sănătoasă.

Asmățui. Cunoscut şi după alte denumiri populare precum hasmatuchi, asmațuc, este minunat ca ingredient în salate sau condiment în diverse feluri de mâncare. Chiar si ceaiul din această plantă este foarte indicat persoanelor care au nevoie de o plantă cu efect diuretic. Poţi să îl plantezi şi spre sfârşitul verii. 

Arpagic. Poate fi sădit în ghivece în perioada martie-iunie. Pentru acesta vei avea nevoie de un pământ de calitate şi ceva mai multă umiditate.

Oregano. Cel mai bine ar fi să tai o plantă din aer liber şi să o plantezi într-un ghiveci care să primească foarte mult soare.

Pătrunjel. Poţi să creşti această plantă fie folosind seminţe, fie dezgropând un mănunchi din grădină. Chiar dacă adoră soarele, se poate dezvolta la fel de bine însă ceva mai încet, în faţa unei ferestre orientate către est sau vest.

Rozmarin. Începe cu o plantă mutată din grădină în ghiveci. Aceasta trebuie să fie crescută într-un sol umed până când rădăcinile devin mai puternice. Se dezvoltă foarte bine dacă are parte de mult soare. 

Salvie. Poţi tăia o plantă crescută în grădină. Aceasta, odată ajunsă în casă, într-un ghiveci, se va putea dezvolta foarte uşor, tolerând un mediu uscat însă foarte bine aerisit.

Tarhon. Ia o plantă din grădină şi las-o afară până când frunzele dau semne de uscare. După acest pas poţi să o muţi în interior, în cel mai răcoros loc pe care îl deţii. Cu ajutorul unui fertilizator organic şi mult soare planta se va dezvolta foarte bine.

Cimbru. Poţi planta într-un ghiveci cimbru prin înrădăcinare. Chiar dacă adoră soarele, va creşte foarte bine şi dacă are parte de puţină lumină.

Sursa