Credeai ca deodorantul este produsul minune? Vezi cat de periculos este pentru sanatate

Deodorantul este produsul minune, care ne ajuta sa trecem cu brio peste zilele toride de vara sau sesiunile de la sala. 

Cu toate ca nu ti-ai imagina cum ai putea sa iesi din casa fara a folosi deodorant, exista cateva cercetari care au ajuns la concluzia ca acest produs nu este necesar pentru multe dintre persoanele care il folosesc si poate pune in pericol sanatatea organismului. Iata ce spun studiile despre deodorant!
5 motive pentru care nu ar trebui sa folosesti deodorant
 
1. Deodorantul poate contine substante chimice periculoase
Deodorantele si antiperspirantele pot contine o varietate mare de substante chimice toxice, care provoaca probleme grave de sanatate, in momentul in care sunt absorbite de piele. Produsele chimice absorbite prin piele pot fi mai periculoase decat daca le-ai ingera pe cale orala, avand in vedere ca nu beneficiezi de ajutorul sistemului digestiv si al ficatului in aceasta situatie.
2. Utilizarea regulata a deodorantului poate cauza aparitia cancerului de san
Multe dintre deodorantele disponibile in magazine contin parabeni. Acesti conservanti previn dezvoltarea bacteriilor care provoaca mirosul neplacut, insa pot actiona si ca o sursa de estrogen pentru organism, iar estrogenul suplimentar poate duce la dezvoltarea cancerului de san. Compusii de aluminiu regasiti in unele tipuri de antiperspirante pot duce la blocarea canalelor sudoripare care produc transpiratia.
3. Deodorantele si antiperspirantele pot contine pesticide periculoase pentru organism
Triclosanul, un agent antibacterian si o substanta pesticida, se regaseste in unele deodorante si antipersipirante.Triclosanul poate afecta echilibrul nivelului de hormoni, ducand la dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice. De asemenea, pot aparea iritatii ale pielii si tulburari ale sistemului endocrin. Unele branduri de cosmetice au anuntat ca renunta la acest ingredient din motive de siguranta.
4. Ftalatii din deodorant pot crea un dezechilibru hormonal
Ftalatii sunt un ingredient regasit in multe deodorante si antiperspirante, pentru a ajuta aceste produse sa adere la piele. La fel ca parabenii si compusii de aluminiu, ftalatii pot crea un dezechilibru hormonal. Acesti compusi perturba modul in care organismul produce si foloseste testosteronul. Un nivel prea mare de testosteron poate duce la aparitia unei serii de probleme de sanatate – afecteaza capacitatea de reproducere la barbati si dezvoltarea fetusului la femeile gravide.
5. Deodorantele si antiperspirantele pot creste numarul bacteriilor care cauzeaza mirosul de transpiratie
Antiperspirantele folosesc agenti antimicrobieni pentru a ucide bacteriile si alte elemente pentru a bloca glandele sudoripare, afectand echilibrul bacterian de la subrat. Cu alte cuvinte, daca folosesti deodorant frecvent, s-ar putea sa agravezi problema mirosului urat pe care incerci sa o rezolvi.