Savanții au spus care este cea mai potrivită vârstă pentru a naște copii. Femeile vor fi surprinse!

Pentru a da naștere unui copil sănătos și pentru a fi ele însele sănătoase, medicii recomandă femeilor să ia o atitudine mai serioasă față de planificarea familiei. Un factor important este vârsta mamei. Până nu demult, în medicină, termenul de „mamă bătrână” se referea la femeile care nasc pentru prima dată după 25 de ani! Se considera că vârsta ideală pentru viitoarea mamă era 20-27 de ani. Însă ultimele cercetări au dat peste cap toate teoriile.

Există foarte multe dezbateri despre vârsta potrivită pentru a deveni mamă. Pe de o parte, mamele tinere au o sănătate mai bună și ovarele lor nu au reușit să absoarbă efectele negative ale mediului înconjurător. Pe de altă parte, femeile se căsătoresc tot mai târziu și atrag mai multă atenție propriei cariere, călătoriilor și tinereții fără griji.

Contrar cunoscutei opinii că vârsta potrivită pentru a deveni mamă este 20-27 de ani, cercetarea doctorului John Mirovski de la Universitatea Texas afirmă că vârsta ideală este 34 de ani. Iată câteva argumente în susținerea acestei afirmații.

Vârsta de 34 de ani este optimă pentru corpul femeii să conceapă și să poarte primul copil. Mai mult, în tinerețe femeile pot să se îmbolnăvească mai des, ceea ce pot face nașterea mai dificilă. În susținerea acestei teorii au venit și psihologii a căror cercetare afirmă că femeile după 30 de ani sunt într-o relație mai stabilă cu partenerul, au un venit stabil și mai multă experiență de viață pentru a educa un copil.

Însă, medicii previn femeile că după 35 de ani crește riscul de complicații și de apariție a bolilor cronice, inclusiv afecțiunile sistemului reproductiv. De aceea, femeile de peste 35 de ani trebuie să-și planifice sarcina sub o strictă supraveghere a medicului.

Indiferent de vârsta la care planificați să deveniți mamă, țineți minte că nașterea unui copil este o hotărâre foarte responsabilă și care vă va schimba viața. Deci, trebuie să aveți o atitudine foarte serioasă.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa

Citeste si: