Tratamente alternative neobișnuite. Ce mai prescriu medicii în afară de pastile

Tratamente alternative neobișnuite. Ce mai prescriu medicii în afară de pastile

Mai rar să găsești un medic dispus să prescrie decocturi și ceaiuri pe lângă pastile, dar nu imposibil! Cu toate acestea, există medici care se gândesc și la tratamente alternative neobișnuite, când organismul trebuie ajutat să lupte cu anumite afecțiuni!  

Berea neagră pe post de medicament

Cui nu-i place o cană de bere rece și bună când temperaturile urcă vertiginos pe timp de vară. Dar sunt medici care recomandă să bem berea neagră, dar să fie un produs de calitate, realizat din ingrediente naturale, nu din prafuri cu gust de bere.

În America, berea neagră este uneori recomandată femeilor după ce nasc și pacienților care au suferi intervenții chirurgicale, deoarece este bogată în fier, pe care organismul îl asimilează în mod natural.

De asemenea, berea neagră conține antioxidanți și fitoestrogeni care îmbunătățesc abilitățile mentale, previn obezitatea și ajută circulația sângelui și inima.

Joaca în aer liber, cel mai bun tratament pentru copii

Un copil bolnav nu trebuie izolat în casă, dacă el poate ieși afară să interacționeze cu alți copii, să se joace, să se plimbe sau pur și simplu să stea la aer curat. Academia Americană a Medicilor Pediatrii recomandă medicilor să prescrie tuturor părinților cel puțin o oră de joacă în aer liber pentru copii lor pe zi, plimbări în natură și picnicuri.

Copiii din zilele noastre preferă să stea mai mult la filme și la calculator, decât afară. Dar părinții trebuie să le schimbe programul și să îi facă să îndrăgească activitățile în aer liber, pentru că aceste au multiple beneficii, de la motricitate, la sănătatea inimii și sănătatea mentală.

Plimbările pe plajă și urmărirea păsărilor

Copiii au nevoie de joacă în aer liber să se dezvolte armonios, dar și adulții au nevoie de activități cât mai relaxante în aer liber, chiar dacă nu pot practica un sport solicitant. Anul trecut, Serviciul Național pentru Sănătate din Shetland, Scoția, le oferea pacienților cu diabet, boli de inimă și boli psihice tururi organizate cu plimbări pe malul mării și urmărirea păsărilor sau identificarea plantelor. Sunt activități plăcute, care relaxează și echilibrează întregul organism, potrivite pentru persoanele care nu pot depune efort fizic.

Grădinăritul, tratament pentru multe afecțiuni

Conform unui studiu solicitat de Institutul Național pentru Sănătate din Marea Britanie, realizat în 2016, grădinăritul ajută foarte multe persoanele care suferă de obezitate, diabet, inimă, cancer și boli mentale, inclusiv demența.

Conform cercetătorilor britanici, grădinăritul nu este doar o simplă activitate în aer liber, el ajută la concentrare, stimulează producția de endorfine, considerate hormonii fericirii, și oferă celor care practică această activitate sentimentul de plenitudine. Grădinăritul alungă stresul, anxietatea, singurătatea și îmbunătățește somnul.

Un alt studiu britanic din 2014 arăta că pacienții cu demență care vizitau regulat grădini și parcuri unde erau implicați în diverse activități de întreținere erau mai puțin predispuși la acte de violență, decât cei care stăteau închiși în sanatorii.

Vizitarea muzeelor, tratamente alternative neobișnuite

Medicii din Montreal au fost rugați să contribuie la un program special de sănătate publică și să recomande anumitor pacienți vizitarea muzeelor. Programul a început anul trecut, iar pacienții cu boli mentale ușoare primesc bilete gratuite, alături de membrii familiei, să viziteze diferite muzee de artă din Montreal.

Natalie Bondil, directorul Muzeului de Arte Frumoase din oraș, consideră că muzeele ajută psihicul unui bolnav și stimulează activitatea mentală deoarece stimulează secreția de sertonină și endorfine, responsabile cu starea noastră de bine. De asemenea, o astfel de activitate poate fi binevenită pentru persoanele care suferă de boli cronice și au crize dureroase în anumite perioade.

Sursa

Citeste si: