„În Japonia este ilegal să fii gras”: mit sau realitate ?

„În Japonia este ilegal să fii gras”: mit sau realitate ?

În ultimii ani, puteți găsi multe povești pe internet despre legi ciudate din diferite țări. Una dintre ele este afirmația că este ilegal să fii gras în Japonia. În acest articol, vom vedea dacă acest lucru este adevărat sau nu. Și oare merită să crezi tot ce citești pe rețelele de socializare fără să te informezi adițional ?

Într-adevăr, în Japonia există o lege privind sindromul metabolic „Metabo, care a fost adoptată în 2008. Această lege a fost creată pentru a combate răspândirea obezității în țară, care a devenit o problemă serioasă pentru îngrijirea sănătății japoneze.

LEGEA METABO

Metabo cere tuturor japonezilor cu vârsta peste 40 de ani să se supună unor examinări medicale anuale și să li se măsoare talia. Dacă talia depășește 90 cm pentru bărbați și 85 cm pentru femei, atunci li se oferă posibilitatea de a fi testați pentru diabet, hipertensiune arterială și alte boli asociate cu obezitatea. Spre comparație, la noi, bărbații au o lățime medie a taliei de aproape 100 de cm. Angajatorii pot cere, de asemenea, angajaților lor să se supună altor analize de sănătate.

„În Japonia este ilegal să fii gras”: mit sau realitate ?

RESPONSABILITATEA PENTRU ADERAREA LA ACEASTĂ LEGE ESTE PUSĂ MAI DEGRABĂ PE ANGAJATORI DECÂT PE INDIVIZI.

Nu există nicio penalizare pentru persoanele care nu se prezintă pentru a li se măsura talia sau care nu slăbesc. Angajatorul lor va trebui să plătească o amendă dacă nu atinge 65% conformare și o reducere a obezității cu 25% într-o anumită perioadă de timp. Amenzile vor fi puse în finanțarea sistemului de sănătate.

Sistemul de sănătate al Japoniei este finanțat printr-un amestec de:

– subvenții guvernamentale;
– prime de asigurare;
– plăți individuale.

În Japonia, nu există o lege împotriva a fi gras, dar există reguli care vizează menținerea sănătății populației.

„În Japonia este ilegal să fii gras”: mit sau realitate ?

De asemenea, în Japonia există multe tradiții care contribuie la un stil de viață sănătos al populației. De exemplu, japonezii mănâncă porții mai mici decât majoritatea occidentalilor și preferă mesele aburite decât prăjite cu ulei. În plus, japonezii sunt foarte activi și se angajează în activități fizice, cum ar fi yoga, dansul și mersul pe jos.

Cred că este un exemplu demn de urmat ? Tu ce părere ai ? 

Sursa

Citeste si: