Copiii fericiți și de succes au cei mai iubitori părinți!

Copiii fericiți și de succes au cei mai iubitori părinți!

Viața fiecăruia dintre noi începe în sânul familiei și în prezența unor părinți. Dar pentru că e o perioadă în care încă nu conștientizăm ce ni se întâmplă, tindem să credem că primii ani de viață nu sunt atât de importanți. Dar acest lucru este profund eronat.

În realitate, începem să acumulăm experiență emoțională din momentul în care am fost concepuți. Mai mult de atât, copilăria noastră este una dintre cele mai fundamentale experiențe ale existenței noastre. Ea ne proiectează mentalitatea și punele bazele a ceea ce suntem în realitate.

Uneori e fascinant să ne gândim la cât de grandios e impactul copilăriei asupra noastră. Pentru unii dintre noi ea este sursa nefericirii și perioada, care a consolidat un adult complexat, deprimat și cu tendințe suicidale. Pentru alții, însă, ea reprezintă o perioadă, care le-a dăruit aripi și siguranță în propriile puteri.

Aici vorbim despre cea de-a doua desfășurare a lucrurilor.

În general, s-a demonstrat că părinții care posedă un grad înalt de inteligență emoțională, o perspectivă psihologică asupra lumii și deprinderi educative de calitate pot crește adulți de succes.

Prin adulți de succes n-avem în vedere, neapărat, oameni care au izbutit să se afirme financiar. Spunând asta, avem în vedere adulți fericiți, care știu cum să-și gestioneze sentimentele și gândurile, care au și ei la rândul lor o inteligență emoțională, scopuri și o viziune realistă asupra lumii.

Deși fiecare părinte își dorește acest lucru pentru odrasla sa, nu fiecare reușește să o facă. În acest context, propunem o listă de practici sănătoase, care contribuie la educarea unui adult fericit.

1. Comunicați!

Indiferent de etapa la care se află copilul, el are nevoie să-și manifeste emoțiile și reflecțiile, verbalizându-le unui om în care are încredere, care nu-l va judeca și nu-i va spune ce să facă.

Această practică este similară cu consultația unui psiholog, pentru că-i oferă copilului șansa să-și conștientizeze mai bine acțiunile și gândurile.

Poziționându-vă drept un om de încredere în viața copilului, îi permiteți să fie el însăși în prezența voastră și îi antrenați sentimentul de autenticitate și valoare a propriului eu.

2. Practicați sportul împreună

Odată ce copilul învață importanța sănătății lui fizice și psiho-emoționale, el va tinde, în permanență, să se îngrijească de ele, chiar dacă nu îi reamintiți întotdeauna de asta. Mai mult de atât, sportul reprezintă un mod minunat de eliminare a energiei negative și de purificare a gândurilor.

3. Oferiți-i libertatea de care are nevoie

Firește că gradul de libertate oferit va fi diferit de la o vârstă la asta, dar este extrem de important ca acesta să existe și să crească în sens ascendent. Dacă vă doriți să creșteți un adult independent, curajos și responsabil pentru propriile decizii și acțiuni, trebuie să-i permiteți să-și trăiască viața.

Fără a-i permite să greșească și să învețe din propriile experiențe dureroase, nu veți primi niciodată o personalitate autentică. Izolându-l de la comunicarea cu semenii săi, îl inhibați și educați un adult neadaptat la cerințele realității, care va căuta întotdeauna sprijin în afara lui.

4. Iubiți-l!

Copilul care crește într-o familie unde domnește o atmosferă de iubire, înțelegere, încredere și sinceritate, va crește sănătos emoțional. El va avea în subconștient un model al unei relații fericite, pe care-l va putea identifica și cultiva în viața sa adultă.

De aceea, mai presus decât toate, e important să vă iubiți copiii și să le arătați cât se poate de corect sentimentele voastre.

Aplicați aceste strategii în procesul de educare a copiilor voștri și veți descoperi cât de benefic va fi efectul acestei practici asupra personalităților lor.

Sursa

Citeste si: