5 motive să nu bei apă rece, chiar dacă arşiţa de doboară

Vara eşti tentat să bei apă rece ca gheaţa. Îţi spunem din start, nu este cea mai bună idee. Asta nu din cauza anginei, cu care ne speriau părinţii în copilărie. Totul este mult mai grav. Explicaţia e mult mai simplă.

#1  Apa rece potoleşte mai greu setea

Paradoxal, dar apa rece potoleşte mai greu setea, decât apa de temperatura camerei. De aceea, bei apă rece mai mult, decât are nevoie organismul, ceea ce provoacă senzaţia de greutate, deoarece apa rece se asimilează foarte greu. Anume din această cauză ea potoleşte anevoios setea, e un cerc vicios.

#2  Apa rece deteriorează smalţul dentar 

Răcirea bruscă, la fel ca şi încălzirea rapidă, afectează smalţul dinţilor. Dacă nu poţi renunţa la băuturile răcoritoare, atunci foloseşte un pai, iar îngheţata mănânc-o cu linguriţa. Niciodată nu alterna băuturile reci cu cele fierbinţi!

#3  Apa rece trezeşte pofta de mâncare

Apa rece reduce cu 20 de minute timpul aflării hrănii în stomac, deşi de obicei se află mai mult timp acolo asigurând senzaţia de saturaţie. Când hrana ajunge prea repede în intestine, începi să ai o senzaţie de foame.
Mai mult, pentru a încălzi apa până la 36,6 grade, stomacul secretă o cantitate suplimentară de suc gastric, fapt care sporeşte şi mai mult pofta de mâncare.

#4  Apa rece provoacă probleme de digestie

Acest punct decurge din cele anterior. Alimentele ajung prea repede în intestine, astfel proteinele nu reuşesc să se asimileze şi începe un proces de putrefacţie în intestin. Ca urmare, apar problemele de digestie, disbacterioză şi procese inflamatorii.

#5  Apa rece scade imunitatea, provoacă senzaţie de slăbiciune şi somnolenţă

Consumul apei reci este un stres pentru organism, care se străduieşte din răsputeri să protejeze organele interne. Aceasta duce la slăbirea imunităţii, provoacă slăbiciune şi somnolenţă.
Ce apă trebuie să bem? Bea apă de temperatura camerei, chiar dacă vara în încăpere este cald. Organismul îţi va mulţumi.

Sursa

Citeste si: