4 deprinderi care îți vor prelungi viața cu mai mulți ani. Ce spun oamenii de știință!

Dorința de a trăi mult poate părea utopică și chiar plictisitoare. Dar o viață de durată poate fi una fericită și chiar distractivă, trebuie doar să începi să practici anumite metode ca să o prelungești.

Sentimentul de liniște și chefirul: +14 ani

Stresul cronic afectează buna funcționare a sistemului nervos central, care controlează activitatea întregului organism. Trebuie să îndepărtezi din viața ta cauzele secreției adrenalinei și să înveți să reacționezi calm la orice situație dificilă.

Pentru a avea o viață mai lungă trebuie să respecți normele de somn. Este foarte important să dormi neapărat între orele 20:00 și 01:00. În acest interval, în organism se secretămelatonina – un neurotransmițător care reglează activitatea cerebrală, sistemului imun și a sistemului vascular. Melatonina se elimină doar dacă persoana să află într-o încăpere obscură, de aceea este contraindicat ca la aceste ore să stai la oficiu sau într-o sală de sport.

Este recomandat ca masa ta să fie circa 75% din legume, fructe și terciuri și 25% din proteine și lactate. Dacă te alimentezi corect, toate organele tale vor funcționa fără probleme și vei fi mai puțin predispus la boli.

Trebuie să excluzi mâncarea bogată în grăsimi și cu prea mult zahăr. Regula de aur este să nu mănânci niciodată prea mult.

Oxigenul și efortul fizic: +6 ani

Mușchii tăi trebuie să lucreze zilnic. În fiecare dimineață trebuie să faci exerciții pentru un tonus bun, iar de ziua până seara să mergi la pas rapid, să practici anumite sporturi sau să faci muncă fizică.

Persoanele care au peste 50 de ani pot să se rezume la exerciții fizice timp de 4-5 zile pe săptămână.

Să nu te încordezi prea tare și să ieși la aer liber. În caz contrar în organism se vor acumula substanțe dăunătoare care te vor face vulnerabil în fața virusurilor și a bacteriilor.

Munca mintală: +3 ani

Omul are tendința firească de a căuta sensul vieții. Munca asupra propriei lumi interioare face posibil acest proces de explorare.

Impune-te să gândești, citești și să asimilezi noi aptitudini.

Renunțarea la tutun și alcool: + 5 ani

Fumatul regulat îți otrăvește organismul și îți îmbătrânește celulele.

Abuzul de alcool dereglează funcționarea sistemului nervos și a ficatului. În scurt timp, se dezvoltă o intoxicație cronică. Simptomele sunt durerile de cap și stările de slăbiciune.

Sursa

Citeste si: