Cea mai bună metodă de prelungire a vieții părinților și bunicilor noștri!

În ultima vreme, oamenii de știință ne uimesc cu tot felul de descoperiri importante. De exemplu, cercetătorii de la Universitatea din California au găsit una dintre cele mai bune metode de a prelungi și îmbunătăți viața părinților noștri.

Să recunoaștem! Cine nu și-ar dori acest lucru?

Formula propusă de oamenii de știință americani este extraordinar de simplă. Cu ajutorul ei, vom înțelege de ce apropiații noștri (părinții, bunicii, în general persoanele vârstnice) au nevoie de multă atenție.

Și aici intră în discuție singurătatea care joacă rol cheie în accelerarea îmbătrânirii asociată cu mortalitatea.

Adesea auzim pe câte cineva spunând despre o rudă sau despre un bătrăn oarecare: “a murit săracul de singurătate.”

Cercetătorii amintiți au observat starea a 1.600 de vârstnici (în medie aveau 71 de ani). Factori ca sănătatea și situația financiară nici nu au fost luati în calcul. Un singur lucru s-a urmărit prin studiul respectiv-singurătatea.

După 6 ani de cercetări, s-a ajuns la concluzia că 14 % dintre persoanele în vârstă ce primeau regulat vizitele rudelor au decedat, comparativ cu 23 % dintre participanți la care nu venea nimeni dintre cei apropiați.

Studiul ne mai învață că oamenii cu cât sunt mai în etate, cu atât dau mai multă importanță relației cu familia lor.

În același timp, copiii și nepoții nu simt nevoia de prea multă comunicare cu generația vârstnică.

Deși, în general, vârstnicii sunt mult mai toleranți față de prieteni, rude, nepoți, gata să le împărtășească din experiențele lor de viață, din înțelepciunea lor, ei nu sunt răsplătiți cu aceeași monedă.

O veche vorbă spune: “Cine nu are bătrâni să-și cumpere”.

M-aș întreba. Este atât de greu să acceptăm sfaturile unui părinte, bunic…? Să ne dea măcar o rețetă de mâncăruri ca pe vremuri? Sau pur și simplu pentru o mângăiere?

Prin urmare, ar fi bine să ne amintim de timpul pe care ei ni l-au acordat și pe care încă ni-l pot acorda. Și cel mai mult să conștientizăm că și ei au nevoie de atenția noastră.

Câteva ore pe săptămână, un simplu telefon pe zi din partea celor apropiați, a copiilor în special pot duce la șansa ca ei să aibă viață lungă și fericită.

Sursa