Mersul zilnic: 10 schimbări uimitoare pe care le vei vedea în corpul tău dacă mergi în fiecare zi

Nu este o coincidență faptul că mulți experți consideră mersul pe jos ca fiind exercițiul suprem pentru corpul uman. În special, atunci când o persoană se plimbă zilnic, rezultatele vor fi minunate pentru corpul său.

Mersul zilnic: 10 schimbări uimitoare pe care le vei vedea în corpul tău dacă mergi în fiecare zi

 Iată zece lucruri care se vor întâmpla cu corpul tău dacă mergi în fiecare zi

Schimbări pozitive în creier: cercetările arată că exercițiile aerobe cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, previn demența prematură. În plus, ele reduc riscul de Alzheimer și îmbunătățesc sănătatea mintală generală. Ca să nu mai vorbim de reducerea stresului și menținerea unui nivel ridicat de endorfine.

Vedere îmbunătățită: Poate că ochii arată ca ultimul lucru care poate fi atașat de picioare. Dar mersul pe jos chiar aduce beneficii sănătății ochilor. Poate ajuta chiar și la combaterea glaucomului. Astfel, eliberează presiunea care este pusă asupra ochilor.

Prevenirea bolilor de inimă: Potrivit Asociației Americane a Inimii, mersul pe jos nu este mai puțin eficient decât alergatul atunci când vine vorba de prevenirea bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. Această activitate ajută la prevenirea problemelor cardiace. Face acest lucru prin scăderea tensiunii arteriale crescute, a nivelului de colesterol. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui.

Mărirea plămânilor: mersul pe jos este un exercițiu aerob care crește fluxul de oxigen în sânge. Contribuie la antrenamentul plămânilor tăi. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor. Datorită respirației mai bune și mai profunde, unele simptome asociate cu bolile pulmonare pot fi, de asemenea, ameliorate.

Efecte benefice asupra pancreasului: Poate fi greu de crezut. Dar mersul pe jos ca exercițiu se dovedește a fi mult mai eficient în prevenirea diabetului. Un studiu arată că un grup de oameni care au mers pe jos au arătat o îmbunătățire a toleranței la glucoză de aproape șase ori mai mult decât cei care nu merg prea des.

Digestie îmbunătățită: 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi ar putea nu numai să reducă riscul de cancer de colon. De asemenea, ar putea îmbunătăți digestia și constipația. Astfel, ele ne vor ajuta să ne reglăm intestinul.

Muschi tonifiați: Tonifierea musculară și scăderea în greutate pot fi realizate și prin mers pe jos. 10.000 de pași pe zi pot fi considerați un antrenament obișnuit în sală. Mai ales dacă adaugi câteva pauze sau dacă mergi la deal. În plus, are un impact scăzut. Deci nu necesită timp de recuperare, ceea ce înseamnă că nu vor exista dureri musculare.

Întărește oasele și articulațiile: mersul pe jos oferă mai multă mobilitate articulațiilor și previne pierderea osoasă și chiar reduce riscul de fracturi. Fundația pentru artrită recomandă mersul pe jos moderat timp de cel puțin 30 de minute pe zi în mod regulat pentru a reduce durerile articulare, împreună cu rigiditatea și inflamația.

Ameliorarea durerilor de spate: Mersul pe jos îi poate salva cu adevărat pe cei care suferă de dureri de spate în timpul exercițiilor mai solicitante. Deoarece este o activitate cu impact redus, nu va provoca mai multă durere sau disconfort precum alergatul. Mersul pe jos contribuie la o mai bună circulație a sângelui în structurile vertebrale și îmbunătățește postura și flexibilitatea, care sunt vitale pentru o coloană vertebrală sănătoasă.

Minte mai calmă: dacă mersul pe jos ameliorează simptomele depresiei la pacienții cu tulburări severe, imaginați-vă cât de ușor ne-ar putea ajuta să facem față epuizării sau tristeții. Iar o plimbare fericită cu un prieten sau cu persoana iubită nu va face decât să înmulțească rezultatul fericit și să îți îmbunătățească starea de spirit!

Sursa

Citeste si: