Beneficiile grozave ale sării de Himalaya

Beneficiile grozave ale sării de Himalaya

Sarea se numără printre nutrienţii cei mai importanţi pentru organismul uman. Printre altele, sarea ajută la îndeplinirea funcţiilor fiziologice de transport al nutrienţilor, de reglare a tensiunii arteriale, de transfer ionic, etc.

Dar, desigur, nu toate sărurile se comportă la fel. Sarea de Himalaya este una dintre cele mai complete, pure şi hrănitoare săruri de pe pământ. Are o coloraţie rozalie, conferită de abundenţa de macrominerale şi microminerale.

Motive pentru care sarea de Himalaya este foarte benefică pentru organism:

Este bogată în minerale – Faptul că sarea de Himalaya este foarte bogată în minerale îi conferă o putere curativă impresionantă. Această sare conţine 84 de minerale, electroliţi şi elemente preţioase pentru sănătatea întregului organism. Teoretic, sarea de Himalaya poate corecta orice deficienţă minerală. Printre altele, aceasta conţine calciu, zinc, fier, magneziu şi iod, adică principalele cinci minerale de care corpul nu trebuie să ducă lipsă!

Conţine sodiu brut, neprocesat – Sarea de Himalaya abundă şi în sodiu, care, spre deosebire de cel provenit din sursele alimentare procesate, este cu adevărat benefic pentru organism!

Sodiul are proprietatea de a regla volumul sângelui şi tensiunea arterială, dar şi de a controla contracţiile musculare, funcţiile inimii şi impulsurile nervoase. Doza zilnică recomandată de sodiu este cuprinsă între 1500 şi 2300 de miligrame la femeile şi bărbaţii cu vârste între 9 şi 50 de ani. O linguriţă de sare de Himalaye conţine până la 400 miligrame de sodiu!

Detoxifică organismul – Mulţumită profilului său mineral, această sare este foarte bună şi pentru detoxifierea atât internă, cât şi externă. Ionii negativi şi mineralele conţinute de sarea de Himalaya permează pielea cu uşurinţă, detoxifiind-o şi reîntinerind-o. Aerosolii cu această sare sunt iarăşi foarte benefici, având proprietatea de a purifica aerul ambiental de poluanţi.

Sfaturi privind achiziţionarea acestei sări – Sarea de Himalaya este disponibilă în multe plafaruri şi magazine naturiste specializate, dar şi pe internet, fiind comercializată fie în stare granulară fină, fie sub formă de bulgări grunjoşi. Pentru uz intern, cel mai indicat este să alegi sarea de granulaţie fină. În plus, asigură-te că sarea cumpărată are culoarea rozalie specifică – un indicator important al prezenţei tuturor mineralelor şi nutrienţilor precizaţi mai sus!

Sursa