Beneficiile ceaiului

Beneficiile ceaiului

Ceaiul ajută să ne trezim dimineața, ameliorează oboseala, întărește vasele sanguine. Persoanele care consumă  în mod regulat ceai, au de obicei o memorie bună – această băutură conține substanțe care stimulează anumite procese în creier ce răspund de capacitatea de memorare.

Cum se prepară un ceai ce să aduca beneficii organismului?

Cum se prepară corect ceaiul negru

Ceaiul negru se prepară cu apa proaspăt fiartă și fierbinte. Ceainicul este clătit cu apă clocotită, astfel încât să fie cald, apoi se adaugă frunzele de ceai,se lasă câteva minute pentru a permite frunzelor să se umfle puțin, se adaugă apă fiartă, astfel încât să acopere frunzele de ceai, se lasă timp de 3-5 minute și apoi se adaugă cantitatea necesară de apă.

Cum se prepară corect ceaiul verde

Ceaiul verde este turnat cu apă fierbinte de trei ori (temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 70 de grade). Mai întâi frunzele se toarnă cu o treime de apă din volumul total a ceainicului, se lasă pentru 1-2 minute, apoi ceainicul se umple pe jumătate, la fel se lasă pe câteva minute și în cele din urmă pentru ¾ din volum și se lasă pe 2 minute. Băutura dată nu se amestecă cu lingură.

Cum se prepară corect ceaiul de ghimbir

Ceai de ghimbir. Efectul tonic al ghimbirului vă ajută să vă descurcați mai ușor cu activitățile fizice și contribuie la creșterea activitatății în timpul zilei. În plus, ghimbirul vă încălzește și, prin urmare, ajută să faceți față răcelii și gripei. O mică bucată de rădăcină de ghimbir, se curăță și se dă prin răzătoare, 2 linguri de rădăcina se amestecă cu 60 ml. de suc de lamâie, se adaugă puțină miere și se toarnă amestecul cu apă clocotită. Se lasă să stee timp de o oră și se consumă în loc de ceai pe tot parcursul zilei.

Cum se prepară corect ceaiul de zmeură

Ceai de zmeură. Zmeura are proprietăți antipiretice, diaforetice, protejează împotriva deteriorării țesuturilor inimii și țesutului cerebral. În plus, zmeura previne agravarea oricăror boli cronice. Se toarnă în ceainic 4 lingurițe de zmeură uscată și se umple cu 2 căni de apă clocotită, se lasă într-un termos timp de 2-3 ore. Se servește 2-3 ori pe zi.

Cum se prepară corect ceaiul de măceșe

Ceai de măceșe. Este campionul între fructe de pădure la conținutul de vitamina C. În măceș, acidul ascorbic nu este distrus în timpul procesului de uscare și este complet conservat până în primăvara anului viitor. 30 de boabe de măceș sunt zdrobite într-un mojar, apoi se toarnă 1 litru de apă fierbinte la o temperatură de aproximativ 80 de grade și se lasă într-un termos să stea timp de 12 ore, se stecoară și se bea.

Cum se prepară corect ceaiul de catină

Ceai de cătină. Fructe de cătină  conțin trei antioxidanți principali – vitamina E, vitamina C și vitamina A.
Toate acestea vitamine ajută la întârzierea apariției ridurilor și a bolilor legate de vârstă. În ceaiul negru proaspăt preparat, adăugați 2 lingurițe de piure sau dulceață de catină, adăugați miere și lăsați-l să stea timp de 5 minute înainte de a consuma.

Sursa

Citeste si: