10 detalii dupa care cei din jur isi fac o parere despre noi

Cheltuim mult timp si energie pentru a ne mentine forma, alegem imbracamintea potrivita si machiajul pentru a crea o anumita imagine. Insa un mic detaliu, ca de exemplu, strangerea de mana poate povesti despre tine o cu totul alta istorie.

Iata 10 gesturi si obiceiuri, neinsemnate la prima vedere, care pot influenta prima impresie despre tine.

  1. Contactul vizual

Mentinerea contactului vizual cu interlocutorul te ajuta sa castigi incredera lui si arata interesul tau sincer. Evitarea contactului vizual creeaza senzatia de respingere si neliniste. Unii oameni evita contactul vizual daca nu cunosc pe cineva. Cauza poate fi timiditatea, care e un semn de autoapreciere scazuta sau de aroganta lor. In orice caz trebuie sa stii ca, ferindu-ti privirea, trimiti un semnal de ostilitate si distantare.

  1. Zambetul

Desi nu poti zambi toata ziua, un zambet trecator sau cel putin o expresie neutra a fetei cand ii intalnesti pe alti oameni vorbeste despre atitudinea ta pozitiva. Daca vrei sa produci o prima impresie buna zambestei-i omului pe care l-ai intalnit prima data, chiar daca esti ocupat sau esti cu gandul la altceva. 

  1. Strangerea de mana

Strangerea mainii e o salutare non-verbala. O strangere de mana slaba vorbeste despre dualitatea atitudinii fata de contactarea cu alt om. Pe de alta parte,cand omul iti strange mana tare, acesta e un semn al agresiunii si dorintei de a domina. Deseori asa om simte necesitatea de a detine controlul si in alte sfere ale vietii. Strangerea de mana ideala – puternica, dar prietenoasa cu un contact vizual firesc vorbeste despre implicare si incredere. 

  1. Culoarea pe care o porti

Daca esti dispus sa porti haine de culori aprinse – roz-deschis, albastru-deschis sau bordo, e o dovada ca ori esti o natura curajoasa, ori doresti sa traiesti o viata mai bogata in evenimente.  Imbracamintea de culori aprinse atrage atentia si ii face pe altii sa te observe si sa se apropie de tine. Aceasta mai poate insemna si aspiratia ta spre auto-exprimare.Culorile bej si neutre, din contra, vorbesc despre necesitatea de liniste, relaxare si nedorinta de a te evidentia. Oamenii care se supraexcita usor, deseori doresc sa se linisteasca, alegand culori linistite. Cei echilibrati aleg, de regula, nuante pamantii. 

  1. Atitudinea ta fata de personalul de deservire

Atitudinea indulgenta sau aroganta fata de chelneri, dereticatori si soferii de taxi arata natura adevarata a omului – aroganta, pretentiozitatea si convingerea ca toti i-s datori ceva. Oamenii care au o atitudine respectuoasa si atenta fata de personalul de deservire demonstreaza abilitatea de a empatiza si de a fi binevoitori. Acesta e unul din cei mai exacti indici ai omeniei. E usor sa fii amabil cu cei, fata de care ai un interes, de exemplu, cu clientii, viitorii parteneri. Mult mai multe spune despre tine faptul cum te comporti cu oamenii, fata de care nu ai nici un interes. 

  1. Atasamentul fata de telefon

Cand cineva isi controleaza mereu telefonul in prezenta ta, e o dovada ca omul e cu gandul departe. E un semnal, ca un obiect neinsufletit il intereseaza mai mult decat alt om. Cand e cazul, poti  sa-ti arati atentia si respectul fata de interlocutor, preintampinandu-l, de exemplu: “Scuzati, am o urgenta, trebuie sa primesc un sunet sau un mesaj. Nu va dura mult, dupa aceea voi fi intru totul la dispozitia dumneavoastra”. 

  1. Alegerea animalului de companie

Conform ultimelor studii oamenii ce prefera caini sunt, de regula, mai energici si mai deschisi, iar cei care dau preferinta pisicilor de cele mai dese ori sunt introverti, cu natura sensibila. Aceleasi studii confirma ca amatorii de pisici au un nivel mai inalt de inteligenta. 

  1. Obiceiuri nervoase

Deprinderea de a roade unghiile, a suci parul pe deget, de a scobi pielea, arata, de regula, ca esti nervos, supraincarcat sau nu esti increzut in sine. Obiceiurile nervoase arata si tendinta ta spre perfectionism. Perfectionistii deseori recurg la obiceiurile nervoase cand sunt indispusi sau se plictisesc. 

  1. Obiceiul de a intarzia

Intarzierile cronice sunt un semn al lipsei de stima sau de interes, dar nu intotdeauna. Studiile au aratat, ca deprinderea de a intarzia e tipica pentru oamenii care sunt predispusi sa faca simultan mai multe lucruri, sau se refera la categoria de personae de tipul B, care se caracterizeaza prin neglijenta si tendinta de a lasa treburile pentru mai tarziu. Acesti oameni deseori percep timpul intr-un ritm intarziat, de aceea e mai bine nu sa judeci omul pentru intarziere, dar sa-l intrebi care a fost motivul. 

  1. Abilitatea sau incapacitatea de a asculta

Noi judecam oamenii dupa faptul cat de atent ne asculta. Cand simtim ca nu suntem ascultati, ne simtim inutili, subestimati si il consideram pe interlocutor rece si arogant. Ascultatorul, constient sau inconstient,  poate transmite asa semnale vizuale negative, cum sunt lipsa contactului visual, sau a nu da afirmativ din cap. Si invers, esti perceput ca om prietenos cand sustii contactul visual, aplecandu-te spre interlocutor, comentezi din cand in cand, pentru a arata ca te intereseaza ce spune.