4 Proprietăți periculoase ale zahărului despre care habar n-aveai

Fiecare om știe că zahărul are efecte negative asupra dinților și a greutății corporale, însă acesta nu este singurul impact negativ pe care zahărul îl are asupra corpului nostru.

Vă oferim încă 4 motive pentru a spune „NU” consumului de zahăr.

Zahărul accelerează îmbătrânirea pielii

Când zahărul intră în sânge, se leagă chimic de proteine ​​precum colagenul și elastina, care asigură tinerețea și frumusețea pielii.

În primul rând, această interacțiune distruge proteinele (distrugerea colagenului și a elastinei provoacă uscăciune și riduri pe piele).

În al doilea rând, produce substanțe noi și dăunătoare. De exemplu, fac pielea mai susceptibilă la soare, care este principalul factor de îmbătrânire.

Zahărul susține inflamația

Capacitatea zahărului de a agrava inflamația înseamnă că favorizează apariția coșurilor și ridurilor pe piele. De asemenea, crește riscul apariției multor boli, cum ar fi artrita.

Chiar și atunci când bem ceai îndulcit pentru a trata o răceală, zahărul devine un teren propice pentru bacteriile dintr-un gât deja inflamat. Și astfel, metodele tradiționale de tratament nu sunt doar inutile, ci pot deveni chiar dăunătoare.

Zahărul cauzează boli cardiovasculare

De-a lungul secolului al XX-lea, medicii au crezut că bolile cardiovasculare pot fi prevenite prin reducerea consumului de grăsimi care cresc nivelul de colesterol.

Zahărul era considerat mai puțin periculos decât grăsimile animale, iar oamenii urmau diete fără grăsimi, dar nu reduceau consumul de dulciuri.

În secolul XXI, situația s-a schimbat dramatic. Studii recente arată că zahărul crește semnificativ nivelul colesterolului, facilitând în același timp aderența acestuia la pereții vaselor de sânge deja deteriorate de zahăr.

Zahărul te poate înnebuni, la propriu

Studiile au arătat că zahărul poate provoca depresie. Acest lucru se datorează faptului că zahărul scade nivelul hormonului BDNF, care este inhibat la persoanele cu depresie și schizofrenie.

Alte studii indică faptul că excesul de zahăr poate crește anxietatea (pe care culmea, încercăm să o combatem mâncând ceva dulce).

Și un experiment a arătat că șoarecii sunt mult mai hotici din cauza zahărului. Oamenii de știință leagă acest lucru de proprietatea zahărului care dăunează conexiunilor dintre celulele creierului responsabile de învățare și memorie.

Sursa

Citeste si: