Călătoria cu avionul. Sfaturi utile pentru zboruri lungi

Călătoria cu avionul poate fi o experiență neplăcută, dacă apar incidente nedorite. Fie că ai mai zburat cu avionul sau te pregătești pentru prima dată pentru această experiență, sfaturile de mai jos îți vor face călătoria mai ușoară. Iată ce nu îți spune nimeni când pleci în vacanță pe calea aerului.

Mulți dintre noi vrem să petrecem, de exemplu, revelionul sau alte sărbatori pe meleaguri străine, iar călătoria cu avionul este mai rapidă și mai sigură. Dacă pleci cu avionul, fii atentă la acte și bani, ai grijă de asigurarea medicală și de certificatul verde și nu uita să îți cumperi măști medicale de schimb. Verifică regulile de intrare în țara în care pleci, pentru că acestea se pot schimba în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Nu uita pachetul de gumă mentolată, foarte util dacă îți este rău la decolare și aterizare. Activează roaming-ul din timp, verifică prognoza la destinație și ia cu tine hainele potrivite dar lasă loc în bagaje pentru suveniruri. Sigur că toată lumea știe aceste lucruri, dar mai sunt câteva detalii la care nu toți ne gândim când ne pregătim să călătorim cu avionul.

Evită cataramele din metal și bijuteriile masive

La punctele de securitate, orice obiect masiv din metal îți va face probleme. Evită curelele cu catarame mari sau încălțămintea cu detalii metalice, bijuteriile masive, sutienele cu balene și agrafele metalice. Este neplăcut să țiuie detectoarele din metal și să fii verificată până la piele.

Călătoria cu avionul. Bagajul de mână

Cosmeticele și lichidele sunt restricționate în bagajul de mână. Ai voie să iei doar flacoane mici, de preferat cele concepute special pentru călătoria cu avionul, în pungi sigilate. Dar este bine să îți iei haine de schimb, cel puțin o ținută completă, un prosop mic, o haină mai groasă și lenjerie intimă. Dacă ți se rătăcesc bagajele de cală, vei fi fericită că ai haine de schimb până le recuperezi.

Valabilitatea pașaportului

Verifică din timp cât mai este valabil pașaportul tău. În unele țări, acesta trebuie să mai fie valabil cel puțin încă șase luni de la intrare. Verifică toate cerințele și regulile pe care le impune țara în care pleci în vacanță turiștilor și ai grijă de actele tale.

Când să predai bagajele la cală

Ar fi bine să faci check-in-ul on line de acasă și să predai bagajul de cală după ce a predat majoritatea călătorilor bagajele. Astfel, gențile tale vor fi urcate în cală printre ultimele, dar la destinație vor fi descărcate printre primele și vor ajunge mai repede pe banda de bagaje.

Încarcă telefonul și laptop-ul înainte să te urci în avion

Folosește prizele din sălile de așteptare și încarcă telefonul, tableta sau laptop-ul înainte să fii chemată la îmbarcare. Nu se știe cât de mult le vei folosi în timpul zborului și este bine să aibă bateriile încărcate, mai ales dacă este un zbor lung de cel puțin trei sau patru ore.

Cumpără căști de calitate

Nu uita căștile pentru telefon sau tabletă, dar cumpără unele care diminuează zgomotele din jur. Dacă vrei să te odihnești în avion, nu vrei să auzi conversațiile celorlalți sau țipetele copiilor mici. Căștile de calitate te vor salva să te retragi într-un univers mai liniștit.

Evită mâncarea din avion

Dacă știi că ai probleme cu stomacul și dacă îți este rău la aterizare, este mai bine să eviți sandvișurile și alunele sărate sau alcoolul care te balonează. Cere apă, cafea sau limonadă, orice băutură simplă și răcoritoare, să te hidratezi. Și folosește guma de mestecat la aterizare, să suporți mai ușor senzația neplăcută de amețeală și de greață.

Sursa

Citeste si:

 

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://inspira-te.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '19995'}); });