Obiceiurile care te mențin sărac chiar și cu un venit mare

Obiceiurile care te mențin sărac chiar și cu un venit mare

Te-ai întrebat vreodată unde se duc toți banii tăi? Ai reflectat de multe ori de ce nu a mai rămas niciun ban în contul tău bancar, la sfârșitul fiecărei luni de salariu? Dacă așa este, atunci probabil că obiceiurile următoare te mențin sărac chiar și cu un venit rezonabil.

1. Cheltui mai mulți bani pe măsură ce îți crește salariul

Nu este nimic greșit să îți ridici standardul de viață, atunci când ai posibilitatea de a face acest lucru. Cu toate acestea, dacă ești o persoană care caută în mod constant modalități de a cheltui bani, te vei afla, probabil, într-o situație dificilă în curând. Dacă îți vei spori continuu cheltuielile, odată cu orice creștere a veniturilor sau chiar fără a câștiga mai mulți bani, îți va fi dificil să acumulezi economii.

Încearcă să îți menții cheltuielile la un nivel constant și, în același timp, să explorezi alte modalități de a-ți majora veniturile. Aceasta reprezintă calea către succes!

2. Pui accent pe prezent, fără să îți pese de viitor

De obicei, dacă o problemă este dificil de abordat, oamenii au tendința de a o ignora sau amâna la nesfârșit. Această practică reprezintă o rețetă sigură pentru dezastru. La fel stă situația și în cazul gestionării finanțelor.

În general, oamenii se concentrează numai pe nevoile lor actuale, în ideea ca cele viitoare vor fi într-un fel sau altul îndeplinite. Trebuie să privești viitorul în perspectivă, ori de câte ori, iei o decizie financiară. Deși este bine să ai grijă de tot ceea ce se întâmplă în prezent, întreprinde tot ceea ce este posibil pentru a realiza economii destinate viitorului tău.

3. Consideri că este prea devreme pentru a economisi

În tinerețe devine ușor să te lași atras de toate plăcerile pe care le poți cumpăra. De aceea, oamenii de multe ori consideră că, fiind încă tineri, este prea devreme pentru a începe să economisească ori sa investească. Greșit! Nu este niciodată prea devreme pentru a realiza economii dintr-o parte a venitului tău, indiferent cât de mic sau mare este acesta.

Începe să economisești de astăzi! De fapt, experții spun că ar trebui să îți faci economii înainte de a cheltui. Păstreză deoparte o parte din orice câștig sau venit și doar apoi cheltuie restul!

4. Nu ții o evidență a banilor tăi

Cu toții considerăm că știm de unde ne vin banii și unde ajung. Din păcate, acest lucru nu este valabil pentru majoritatea dintre noi. S-ar putea să fim conștienți de cheltuielile noastre majore, dar lucrurile mici, de obicei, ne erodează finanțele mai mult decât cele mari.

Ar fi o idee excelentă să începi să ții un jurnal cu toate veniturile și cheltuielile, fie că sunt uriașe sau mici. În acest fel, vei avea un control mai bun asupra finanțelor tale.

5. Lipsa unui buget 

Poate deși ai o evidență a cheltuielilor tale, însă cu toate acestea s-ar putea să îți lipsească punctul de plecare – un buget! Având un buget realist și bine conturat reprezintă fundamentul tuturor planificărilor financiare de succes.

Creează un buget și ține cont de acesta! Astfel, îți vei schimba modul în care te uiți la bani. În absența unui buget, este foarte ușor să te lași dus de val și să te angajezi în cheltuieli inutile.

6. Nu ești sigur de nevoile, dorințele și finanțele tale!

Cu scopul de a economisi bani și de a-ți construi o avere, este important să faci o prioritizare a dorințelor și a bunurilor de care ai nevoie: cele obligatorii, bune de avut și nu neapărat necesare! Trebuie să îți prioritizezi obiectivele financiare. Dacă, a ajunge bogat, reprezintă o prioritate pentru tine, atunci trebuie să îți sacrifici o parte din plăcerile prezente, fie că îți place sau nu.

De asemenea, după ce ți-ai stabilit obiectivele, notează-le undeva. Revizuiește aceste obiective, la intervale regulate, pentru a te menține pe drumul cel bun.

7. Să îți ignori datoriile

Pentru multe persoane rata dobânzii aferentă creditelor bancare înghite o parte foarte mare a finanțelor personale. Este un fapt dureros. Totuși, aceștia nu știu cum să iasă din acest cerc vicios, lăsându-i cu puțin pentru a mai și economisi.

Înainte de toate, fă din plata datoriilor o prioritate de top. Elaborează și un plan pentru acest lucru. Nu vrei să ajungi să te consideri sărac, nu?

8. Îți cumperi întotdeauna ultimele modele de gadget-uri

Deși nu există niciun rău în a cumpăra gadget-uri de care ai nevoie, a achiziționa un telefon, de exemplu, doar pentru că există următoarea versiune disponibilă pe piață îți va provoca cu siguranță mai mult rău decât bine. Preia controlul vieții tale acum. Fă-ți singur o favoare și începe călătoria către avuție.

Sursa

Citeste si: