Cele mai importante beneficii ale consumului de ceai de musetel

Cele mai importante beneficii ale consumului de ceai de musetel

Proprietatile minunate ale florilor de musetel sunt super cunoscute inca din antichitate. In Egiptul antic, de exemplu, florile de musetel erau considerate un panaceu universal, fiind, la acea data, raspunsul pentru toate afectiunile intampinate. Ceea ce egiptenii credeau pe atunci, a inceput sa fie apoi recunoscut si de stiinta moderna. Tot mai multe studii dezvaluie faptul ca florile de musetel sunt un remediu miraculous, pentru o gama foarte larga de boli si afectiuni.

Ceea ce a fost descoperit in ultimile studii este ca, consumul regulat de ceai de musetel a dus la o crestere semnificativa a nivelurilor in urina de hipurat (un produs rezultat din descompunerea unor compusi pe baza de plante si de glicina (un aminoacid).

Prezenta acestor elemente demonstreaza faptul ca musetelul aduce o serie de benefcii in organism. Cele mai importante beneficii ale consumului de ceai de musetel

Cateva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de ceai de musetel sunt:

– Ajuta la stimularea sistemului imunitar si in lupta cu infectiile asociate cu gripa.

– Contribuie la relaxarea spasmelor musculare si a crampele menstruale, la femei.

– Relaxeaza nervii.

– Linisteste stomacul

– Reduce inflamatia din organism

– Imbunatateste functia ficatului

– Ajuta la ameliorarea durerilor de spate

– Ajuta la ameliorarea efectelor reumatismului

Indicatii pentru uz extern:

– iritatii cutanate sau eczeme;

– iritatii ale zonei genitale si hipersensibilitate cutanata;

– inhalatiile cu ceai de musetel calmeaza inflamatiile mucoaselor cailor respiratorii;

– trateaza hemoroizii;

– calmeaza durerea provocata de afte;

– previne formarea mucozitatilor provocate de tratamente ca radioterapia sau chimioterapia;– calmeaza ochii obositi si alergiile.

Indicatii pentru uz cosmetic:

– infuziile cu ceai de musetel au efect cicatrizant;

– ceaiul de musetel ofera stralucire parului de culoare castanie sau blond;

– are proprietati antiinflamatoare, calmante si emoliente, fiind indicat pentru pielea foarte sensibila.

Alte informatii interesante despre musetel:

Ceaiul de musetel este probabil unul dintre cele mai populare ceaiuri terapeutice pe care oamenii il folosesc pentru a se relaxa si a-si imbunatati somnul. Proprietatile sale sedative sunt bine cunoscute si il fac sa fie o alegere populara si pentru cei care vor sa sa se vindece de anxietate.

Este un ceai bogat in antioxidantul numit quercentin. Quercentinul este un fitonutrient ce da culoare fructelor si legumelor. Este cunoscut pentru faptul ca lupta impotriva deteriorarilor rezultate in urma radicalilor liberi si este un aliat bun impotriva cancerului.

Musetelul are nivele ridicate de fosfor. Fosforul joaca un rol foarte important in multe din procesele chimice care au loc in corpul uman. Lipsa fosforului este asociata cu starea de letargie si cu sanatatea precara a oaselor.

Ceaiul de musetel este foarte bogat si in aminoacidul glicina. Acesta joaca un rol foarte important in mentinerea unui sistem nervos sanatos. Dulce la gust, glicina are cea mai simpla structura dintre toti aminoacizii.

Ceaiul de musetel are foarte multe proprietati puternice antiinflamatoare. Multimea de antioxidanti din musetel ajuta la reducerea inflamatiei din corp, musetelul fiind astfel un aliat extrem de bun in lupta impotriva durerilor generate de artrita si reumatism.

Calitatea apei pe care o folositi la prepararea ceaiului de musetel este foarte importanta. Cu cat este mai curata si mai pura apa cu care se face ceaiul de musetel, cu atat mai vizibile vor fi efectele sale asupra sanatatii.

Sursa