Beneficiile neștiute ale cojilor de portocale. Ceaiul, un adevărat medicament

Dacă îţi doreşti un ceai aromat şi în acelaşi timp sănătos, ceaiul din coji de portocală este perfect, fiind o băutură delicioasă, în special în zilele reci de iarnă. De asemenea, te ajută să te menţii sănătoasă, mulţumită vitaminei C pe care o conţine.

Despre ceaiul din coji de portocale

Cojile de portocală sunt folosite cu scop medicinal de mulţi ani. De asemenea, sunt utilizate şi în domeniul culinar, la supe, prăjituri sau tocănite.

Calităţile ceaiului de portocale

Este cunoscut faptul ca portocalele au mulţi componenţi nutriţionali. Câţiva dintre ei se afla chiar în coajă.

Cojile de portocale sunt sursa de vitamina C, şi de vitamina B1. Alţi constituenţi importanţi sunt: acidul folic, alpha-carotenul, beta-carotenul şi aldehidele.

Cum se prepară ceaiul din coji de portocale

Cojeşte portocalele, taie coaja în bucăţi mici şi apoi lasă-le la uscat, de preferat într-un loc rece şi uscat. După ce se usucă, adăugă bucăţile într-o cană cu apă fiartă şi lasa compoziţia să se răcească 10-15 minute. Îndepărtează bucăţile de coajă uscată şi savurează infuzia!

Beneficiile ceaiului din coji de portocale

Datorită substanţelor active, coajă de portocală te ajută să te menţii sănătoasă. O cană de ceai din coji de portocale îţi va aduce multe beneficii.

 Coajă de portocală te ajută să lupţi împotriva virusurilor şi a bacteriilor. De asemenea, în tratarea tusei, a astmului, a bronşitei, a durerilor în piept şi a răcelii, infuzia din coji de portocală este un leac demn de luat în seamă. În general, ceaiul din coajă de portocală ajuta la eliminarea mucusului din plămâni.

Aceasta infuzie îmbunătăţeşte şi digestia, este folositor la eliminarea gazelor intestinale, a senzaţiei de balonare şi a simptomelor de greaţă. De asemenea, este eficient şi în tratarea constipaţiei.

Ceaiul din coji de portocale ajuta şi la menţinerea igienei orale, la îngrijirea şi tratarea pielii sensibile şi elimina respiraţia urât mirositoare.

Alt beneficiu al acestei băuturi este stimularea circulaţiei sângelui şi a sistemului limfatic. Totodată, ceaiul din coji de portocale te ajută să te eliberezi de stres şi alungă insomnia.

Pentru femeile care tocmai au născut, ceaiul din coji de portocale ajuta la tratarea mastitei (când sânul se simte umflat din cauza producerii de lapte mamar în exces), caz în care se recomandă consumul de ceai din coji de portocală de două ori pe zi.

Efectele secundare ale ceaiului din coji de portocale

La fel ca toate tipurile de ceai, şi ceaiul din coji de portocale are efecte secundare.

În primul rând, nu este recomandat să bei ceai din coji de portocale în timpul sarcinii, pentru a nu cauza probleme fătului.

Ceaiul din coji de portocale poate fi considerat un stimulent, motiv pentru care, în combinaţie cu un supliment care conţine cafeină, poate crea stări de agitaţie şi tulburări de somn.

Dacă ai probleme cu inima, consulta doctorul înainte de a consuma acest ceai, deoarece poate cauza creşterea tensiunii arteriale, hipertensiune, aritmie, tahicardie, palpitaţii şi dureri în piept.

Dacă suferi de hipertiroidism, ceaiul din coji de portocale poate agrava situaţia tiroidei. Poate cauza, de asemenea, şi probleme de vedere sau slăbirea corpului. Ceaiul din coji de portocale înrăutăţeşte glaucomul.

Infuzia din coji de portocale nu este doar aromată şi delicioasă, ci şi bună pentru sănătate. Asigură-te că o poţi savura fără a te confrunta cu efecte secundare!

Sursa