Privitul la soare: descoperirea uimitoarelor efecte ale acestei practici străvechi

Privitul la soare

Rezervat preoților de elită și șamanilor din civilizațiile străvechi ce adorau soarele, privitul la soare era considerat o unealtă puternică pentru transformare fizică și spirituală. Astăzi practica a fost reînviată și îmbrățișată încă o dată – câștigând popularitate printre cei ce caută o vibrantă elevare și o stare de bucurie deplină. Adepții mai cred că privitul la soare reduce foamea și așută la menținerea unui corp zvelt.

Cum să te hrănești cu lumina de la soare

Protocolul fundamental al privitului la soare este destul de simplu. În timpul răsăritului și apusului, stai desculț pe pământ și privești la soare pentru 10 secunde. În fiecare zi, privești mai mult cu 10 secunde până însumezi 44 de minute – circa 10 de practică ce merită facuta. Rămâi relaxat si calm, nu privi în altă parte sau strânge din ochi. Odată ce ai ajuns la jalonul de 44 de minute, programul este complet, nu mai este necesar mai mult privit la soare – deși multi continuă practica de-a lungul întregii lor vieți.

Beneficii fizice, mentale si soareemoționale

Cercetările științifice sprijină avantajele privitului la soare. Potrivit dr. Edward F. Group III de la Global Healing Center (Centrul de Vindecare Globală), câteva avantaje includ:

O producție sporită de melatonina și serotonină – cercetările au găsit că atunci când lumina solară directă pătrunde în ochi, aceasta se mișcă prin tractul retinal hipotalamic și continuă spre creier. Glanda pineala este atunci stimulată să secrete atât melatonina, cât și serotonina, doi hormoni ce regularizeaza ciclurile somn/veghe și stările mentale pozitive. Melatonina mai este și un puternic antioxidant care încetinește efectele negative ale îmbătrânirii.

Mărime sporită a glandei pineale – bombardata de fluor, toxine si poluare electromagnetica, glanda pineala se zbârceste și se calcifiaza pe masură ce imbătrânim – compromițînd producerea de melatonina și serotonină. Privitul la soare s-a demonstrat că poate mări  această glandă . Scanările cerebrale făcute unui practicant pe termen lung, de 70 de ani, a dezvăluit o glanda pineala de trei ori mai mare ca media.

Mai multă energie – privitorii la soare raporteaza o vitalitate sporită. Dr. Group crede că acest lucru se datorează eliberării de melatonină si serotonină.

Privitul la soare mai micșorează pofta și ajută la pierderea în greutate. Atunci când nu primim destulă lumină solară, nivelul de vitamina D scade mult, ceea ce duce la sporire în greutate. Pofta intensă de hidrocarbonați și zahăr sporește și ea datorită nivelului scăzut de serotonină, declanșînd semnale false de foame.

Beneficiile acestei practici sunt substanțiale, dar nu pentru orișicine. Dupa cum indică dr. Group:

“Privitul la soare este o practică interesanta care atinge domeniile spiritual și psihologic, care sunt lucruri foarte personale. Fiecare este cablat oarecum diferit un pic… Daca alegi să iei parte la această practică, efectuează-ti propria ta cercetare, fii atent, fii precaut, si documentează-ți experienta.”

Sursa