Aer uscat în casă? Ce soluții rapide ai la îndemână

Aerul uscat din locuință poate să devină o problemă, mai ales în timpul iernii. Cea mai rapidă soluție constă în folosirea unui umidificator performant, însă există și alte metode eficiente ce te pot ajuta să echilibrezi nivelul de umiditate din casă. Iată care sunt acestea!

Aer uscat în casă? Ce soluții rapide ai la îndemână

În timpul sezonului rece, umiditatea scade odată cu temperaturile, ceea ce înseamnă că aerul din locuință devine mai uscat. Rezultatul? Buze și piele uscată, dureri de cap, nas înfundat și multe alte probleme. Aerul uscat poate să afecteze inclusiv imunitatea corpului la bacterii, viruși și alergeni. Ca să stai departe de aceste probleme ce pot să apară, ține cont de aceste strategii ce te ajută să echilibrezi nivelul de umiditate din locuință!

Cum rezolvi problema unui aer prea uscat?

Dacă nu ești pregătit să cumperi un umidificator, există și alte soluții simple ce te pot ajuta să scapi de aerul uscat din locuință.

Mai întâi, este bine să pui în camera în care petreci cel mai mult timp, așa cum este livingul sau dormitorul, plante pe care să le uzi frecvent. Se spune despre floarea „Flamingo” că este una dintre plantele care curăță aerul din casă.

O altă strategie care ajută este să aerisești des locuința și să lași ușile deschise în casă, pe cât posibil. Poziționarea umidificatoarelor din ceramică pe calorifere te poate ajuta, dar și uscarea hainelor umede în casă îți poate fi de folos.

Potrivit „Web Md”, pentru a evita ca aerul uscat să te afecteze, bea apă pe tot parcursul zilei, mai ales dacă petreci mult timp în casă. Și dușurile scurte te-ar putea ajuta, deoarece aburul și căldura băilor lungi îți pot usca pielea. Încearcă să reduci temperatura apei, folosește un săpun cu ingrediente naturale și nu uita să utilizezi o loțiune de corp cu efect hidratant!

Avem soluții și pentru eliminarea umezelii din casă!

Prea multă umiditate? Pentru început, încearcă să ștergi și să usuci toate suprafețele umede din casă, așa cum sunt geamurile cabinei de duș, covorașele de baie, prosoapele și vasele din bucătărie.

De asemenea, evită să usuci hainele în casă și asigură-te că ventilatoarele din casă funcționează în mod optim. O altă soluție constă în folosirea absorbanților de umiditate, așa cum sunt cărbunii activi pe care îi găsești în magazinele de specialitate.

Sursa

Citeste si: