9 sfaturi de la cei care lucrează mereu de acasă

Munca de acasă pare a fi uneori cea mai simplă opțiune, dar ai multe de învățat despre cum să-ți folosești eficient locul în care trăiești ca pe loc de muncă.

9 sfaturi de la cei care lucrează mereu de acasă

Pentru freelanceri și cei care au propriile afaceri online, lucrul de acasă este ceva la ordinea zilei și situația s-a schimbat destul de puțin, de aceea poți învăța cum să supraviețuiești acum tocmai de la aceste persoane, dispuse să-ți ofere câteva sfaturi și să împărtășească din experiența lor de viață.

1. La început e drăguț când te deranjează animalele de companie, dar după 3 zile deja te saturi

Internetul este împânzit de pisici călare pe tastatură și desigur, animalele de companie se vor bucura să te aibă acasă tot timpul și vor încerca să profite de tine, iar compania lor este mereu un bonus, dar așa cum știu majoritatea oamenilor, nu prea poți controla când latră un câine sau pe ce apasă o pisică, așa că cel mai bine ar fi să te izolezi cumva pentru câteva ore într-un spațiu dedicat doar muncii.

2. E mai bine să te schimbi de haine

Pentru câteva ore te simți bine să stai în pijamale și să nu porți sutien e cel mai comod lucru din lume, dar să nu te schimbi deloc de hainele în care ai dormit te predispune la lene și acest lucru îți impactează rezultatele muncii. În plus, când șeful vrea să te sune brusc video sau primești un pachet prin curier, e ciudat să apari în lenjerie intimă sau cămașă de noapte.

3. Asigură-te că ai suficient ceai și destulă cafea

Dieta freelancerilor este formată din foarte multe cești de cafea sau ceai, în funcție de sănătate și de preferințe. Pentru ei, să rămână fără lapte, spumă, capsule, cafea, plicuri de ceai este o adevărată tragedie.

4. Încearcă să mănânci sănătos

Să lucrezi de acasă înseamnă că vei face multe drumuri spre frigider. În aceste condiții, este greu să te abții de la a mânca tot felul de prostii, fie din frigider fie din debara, deci este important să ai porții mici, dese și sănătoase.

5. Asigură-te că ai gustarea ta preferată

Acceptă faptul că vei mai mânca și dulciuri și fast-food sau junk-food, așa că asigură-te că ai în casă gustarea ta preferată, fie că este vorba despre biscuiți, covrigei sau înghețată, dar nu face abuzuri.

6. Acceptă și pachetele altora

Când tot blocul lucrează de acasă, fiecare ar trebui să-și poată primi comenzile pe care le-a făcut, dar dacă tu ești singura sau, în orice caz, printre puținele persoane care face acest lucru, așteaptă-te să-ți sune la ușă mai mulți curieri decât ar fi normal. Fii un vecin bun și acceptă pachetele altora, ca să nu pui pe nimeni pe drumuri, dar asigură-te că nu devine un obicei care să-ți perturbe munca, deci vorbește cu fiecare, astfel încât situația să nu se mai repete.

7. Găsește un loc în care să lucrezi

Unul dintre lucrurile de bază este să desemnezi un loc din casă, care să țină loc de birou și acesta nu trebuie să fie patul sau canapeaua. Poate părea confortabil să lucrezi din aceste locuri, dar vei confunda rapid timpul liber cu cel destinat muncii.

8. Mișcă-te

Când ești la birou, te plimbi spre toaletă, sala de mese, dar și între birouri, deci trebuie să menții acest program de mișcare, care chiar dacă nu-ți dai seama, îți face bine atât fizic cât și psihic. Dacă poți, ieși chiar din casă și fă o tură de bloc, pentru a-ți limpezi mintea și a-ți întinde mușchii. Dacă nu poți ieși, fă măcar un pic de yoga sau stretching.

9. Încearcă să te deconectezi

Pe lângă a face un pic de mișcare, distanțează-te în mod regulat de orice ecran și gândește-te la orice altceva decât la muncă, deoarece la fel ai face și dacă te-ai duce să-ți iei apă și te-ai întâlni pe drum cu un coleg.

Sursa

Citeste si: