10 alimente care îți mențin mintea sănătoasă, în mod natural

 

Două-aeronave-au-fost-la-un-pas-să-se-ciocnească-în-aer-deasupra-Spaniei

Cu siguranță ai auzit de tot felul de alimente care ajută la slăbit, dureri, piele, păr și așa mai departe. Dar te-ai gândit că există și produse naturale care își sporesc mintea? Creierul tău are la fel de multă nevoie de alimente sănătoase, ca să funcționeze cât mai eficient. Asigură-te că dieta ta are parte de aceste produse.

Nuci

Nucile sunt bune atât pentru inimă, cât și pentru creier. Acestea conțin acid alpha-linolenic, adică un acid gras de tip Omega 3. S-a dovedit că consumul de nuci crește capacitatea cognitivă.

Turmeric

Acest condiment auriu nu numai că dă un gust minunat mâncării, dar ajută și la sănătatea creierului. Dacă nu te împaci cu gustul său în mâncare, există și ceaiuri cu turmeric, unde gustul, combinat cu ghimbir sau lămâie, se simte foarte puțin.

Somon

Peștii grași sunt o sursă foarte bună de Omega 3 și, pe lângă asta, ajută la scăderea nivelului de Amyloid Beta din sânge. Amyloid Beta este un tip de acid care încurajează apariția bolii Alzheimer.

Semințe Chia

La fel ca somonul și nucile, semințele Chia sunt o sursă bună de Omega 3.

Broccoli

Mai multe studii indică faptul că legumele de culoare verde închis încetinesc degradarea cognitivă.

Afine

S-a demonstrat că dacă consumi în fiecare săptămână afine, memoria îți va fi îmbunătățită și poate întârzia pierderile de memorie.

Mere

Merele conțin quercetin, o substanță care protejează degradarea neuronilor. Consumul lor reduce degradarea la nivel celular și poate preveni apariția bolilor mentale.

Spanac

Spanacul este o sursă bună de nutrienți care protejează creierul.

Cafea

S-a dovedit că oamenii care consumă cafea au o memorie mai bună și o putere de concentrare mult mai mare.

Ceai

Cafeina din ceai are aceleași efecte prezente și în cafea, dar, pe lângă acestea, unele ceaiuri, cum ar fi ceaiul verde, ajută memoria și reduce stare de anxietate.

Sursa