Să dăm sau nu bani copilului? 5 sfaturi de la Adrian Asoltanie, trainer financiar

Să dăm sau nu bani copilului 5 sfaturi de la Adrian Asoltanie, trainer financiar

Educația financiară este, probabil, domeniul în care părinții fac cele mai mari greșeli! Și pentru că deciziile financiare inteligente, bune și sigure trebuiesc învățate și practicate în copilărie, iată 5 sfaturi pentru părinți de la Adrian Asoltanie, trainer financiar.

Relații, nu obiecte!

E necesar să înțelegem că relațiile sunt mai importante decât obiectele! Dragi părinți, trebuie să rezistați și să nu accentuați goana permanentă a copilului după ultima jucărie, ultimul model, ultimul gadget. Mai multe obiecte nu apropie, ci îndepărtează copiii, și vă implică pe voi într-o competitie absurda!

Întoarce dorința!

„E perfect că îți dorești chestia asta, dar tu cum contribui?”. Părinții sunt sfătuiți să nu răspundă prompt tuturor solicitărilor și să-i îndemne pe cei mici să contribuie cu banii pe care i-au adunat în pușculită, cu 10 lei, 50 de lei, în funcție de obiectul pe care și-l dorește. Astfel, copilul își va reevalua dorința și, dacă e important pentru el, va contribui, va avea răbdare, va căuta soluții. Dacă nu este important – va abandona ideea, pentru că a fost ceva trecător sau poate a fost infuențat de vreun prieten sau coleg. Deci, ajutați-l să-și reevalueze dorința și, dacă revine cu ea, înseamnă că e o dorință matură, chiar își dorește acea chestie. Și, dacă își dorește cu adevărat înseamnă că se va implica.

Pe scurt, exersați răbdarea, planificarea și gândirea pe termen lung a copilului – e un element esențial pentru succesul lui viitor. Să dăm sau nu bani copilului? 5 sfaturi de la Adrian Asoltanie, trainer financiar

Stejarii nu cresc în mlaștini!

Nu am văzut niciodată un stejar care să crească într-o mlaștină. Deși are apă din belșug, solul cel mai fertil, in mlastina nu cresc decat stuful, papura, răchita sau salciile. Daca vrei copii drepți, responsabili și implicați, au nevoie de un sol mai tare în care să-și înfingă rădăcinile cu voință și pasiune. Indiferent câți bani ați avea, nu le mai neteziți calea spre dezamăgire și depresie. Nu le mai faceți viața atât de ușoară copiilor pentru că nu faceți decât să îi handicapați.

Ajută-l să câștige bani

Legat de cum se fac banii, copii trebuie să înțeleagă că banii vin atunci când faci un lucru bun pentru altcineva: așa cum un medic tratează un pacient, cum un profesor învață copiii, cum un inginer construiește o clădire, când faci ceva bun pentru cineva atunci vor veni și banii.

Ajută-l să-i gestioneze corect

Părinții își pot învăța copii să-și gestioneze banii câștigați după un principiu simplu: cele 3 plicuri / pușculițe / borcane: 50% din bani sunt pentru vise mari, 40% din bani vor merge în plicul destinat cheltuielilor mici și 10% – pentru fapte bune. Să dăm sau nu bani copilului? 5 sfaturi de la Adrian Asoltanie, trainer financiar

Sursa

Citeste si: