Legume cu 0 calorii

Legume cu 0 calorii

Spanacul

Consumul de spanac creste vitalitatea, combate oboseala si imbunatateste calitatea sangelui. Spanacul este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar si de magneziu, fier si mangan.

Sfecla roșie

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai bogate alimente ca sursă de antioxidanți și nitrați naturali. Așadar, consumul regulat de sfeclă este modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre de care organismul tău are nevoie. Sfecla roșie face parte din alimentele alcaline.

Broccoli

Dacă vrei să-i oferi organismului tău vitamine, minerale și antioxidanți din plin, atunci alege să consumi în mod constant broccoli. Pe lângă faptul că este o sursă importantă de substanțe nutritive esențiale pentru o sănătate de fier, specialiștii susțin că această legumă verde are o serie de proprietăți terapeutice dovedite.

Unul dintre avantajele consumului de broccoli este acela că oferă multe substanțe nutritive organismului. 91 de grame de broccoli crud furnizează: 6 grame de carbohidrați, 2.6 grame de proteine, 0.3 grame de grăsimi, 2.4 grame de fibre, 135% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina C, 11% din DZR de vitamina A, 116% din DZR de vitamina K, 14% din DZR de vitamina B9 (acid folic), 8% din DZR de potasiu, 6% din DZR de fosfor și 3% din DZR de seleniu.

Conopida

Conopida este una dintre cele mai sănătoase legume datorită conținutului ridicat de vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C, K, Omega 3, fosfor, potasiu și mulți fitonutrienți), dar și datorită faptului că este un puternic antioxidant.
Citeşte întreaga ştire: Conopidă – beneficii și rețete cu conopidă

Morcovii

Morcovul este sinonim cu sănătatea ochilor și a vederii. Datorită conținutul ridicat de betacaroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A), consumul acestuia previne și chiar ameliorează nictalopia, afecțiune ce se manifestă prin incapacitatea de a vedea noaptea sau în situații de luminozitate redusă.

Țelina

Conform unui studiu de laborator efectuat pe snimale, specialiștii au dezvăluit că extractul de frunze de țelină și rădăcina plantei poate proteja organismul împotriva radicalilor liberi. Rezultatele au arătat că leguma a protejat ficatul împotriva deteriorării tetraclorurii de carbon.

Asigură beneficii cardiovasculare – Datorită fitonutrienților din compoziția țelinei, leguma asigură beneficii cardiovasculare, relaxează musculatura inimii și a activității sistemului nervos implicat în relaxarea musculară. Tot în urma unui studiu efectuat pe animale, s-a constatat faptul că țelina scade tensiunea arterială, iar asta ar putea fi un lucru bun în caz de hipertensiune.

Castraveții

100 g de castraveti nedecojiti (pentru a maximixa continutul nutrirional, trebuie consumati cu tot cu coaja) contin doar 15 kcal, doar 4 g de carbohidrati, 0 grasimi si colesterol, 21% din doza zilnica recomandata/DZR de Vitamina K, 5% din DZR de Vitamina C, 4% din DZR de potasiu si mangan si 3% din DZR de magneziu. In plus, au antioxidanti – lignani, tanini, flavonoide si betacaroten. Castravetii promoveaza hidratarea, deoarece contin apa in proportie de 95%, apa care este cruciala cand vine vorba despre transportul nutrientilor la celule, prevenirea constipatiei si eliminarea bacteriilor din organism.

Fasolea verde

De ce insistă specialiştii să ne îndreptăm atenţia asupra acestui aliment şi ne îndeamnă să reconsiderăm un pic alegerile culinare dacă nu consumăm frecvent fasole? S-a dovedit că aceasta are proprietăţi de scădere a colesterolului, de combatere a afecţiunilor cardiovasculare, de reglare a nivelului glicemiei, de reducere a riscului de obezitate.

Tot leguma vedetă în mediul rural te scapă de constipaţie, hipertensiune, diabet de tip II şi scade considerabil riscul de apariţie a cancerului.

Roșiile

Roșiile sunt considerate atât un fruct cât și o legumă și fac parte din bucătării de peste tot din lume, în special în regiunea mediteraneană.

Consumul de roșii oferă beneficii pentru sănătate, împreună cu îmbunătățirea gustului alimentelor. Roșiile se găsesc în nenumărate produse alimentare diferite, în diverse băuturi și ca un element de aromă, inclus în mâncare, de la micul dejun până la cină. Ele sunt relativ ușor de cultivat și cresc foarte repede, făcându-le o sursă de hrană rapidă și un aliment de bază în multe țări.

Sursa

Citeste si: