Bolile încep cu emoţiile, învaţă să le controlezi! Sfaturile unui psihoterapeut

Bolile încep cu emoţiile, învaţă să le controlezi! Sfaturile unui psihoterapeut

Ce cunoaștem despre noi, despre organismul nostru? Pe parcursul anilor, am reușit să conștientizăm foarte multe lucruri despre structura corpului, despre procesele impotante din corp. Însă acest lucru ne face să spunem că ne cunoaștem suficient de bine?

Omul încă nu a reușit să descopere toate tainele sinelui, nici ale naturii. Poate că cel mai important mister din acest Univers este însuși omul. Ce știm însă sigur, este că mintea noastră are o capacitate uimitoare. Ea poate opri până și dezvoltarea bolilor.

Bolile încep cu emoțiile. Fiecare emoție negativă din noi vine la pachet cu o tensiune a mușchilor. Este o reacție normală a corpului, dar în același timp în acele momente nu ne putem controla nici mușchii, nici starea psiho-emoțională.

Fiecare clipă petrecută în stresul pe care nu îl putem controla este o lovitură pentru mușchii noștri. Ei tot mai mult se vor obișnui cu această senzație de încordare, iar noi vom crede că este normal să avem o nervozitate continuă.

Iar mușchii trebuie să fie relaxați, este foarte important acest moment. Orice tensiune a lor indică faptul că suntem blnavi de ceva. Dacă vom avea fruntea încrețită mai multe minute, vom avea o durere incredibilă de cap. Totuși, de cele mai multe ori nu ne oprim să facem asta. Vom lua medicamente și vom repeta gestul.

Imunitatea

Dacă avem o imunitate puternică, putem îndepărta boala. Pentru a se întâmpla acest lucru, trebuie să-i oferim vitamine. Fiind de fiecare dată îngrijorați, vom afecta sistemul digestim.

Fiind mereu în tensiune, nu vom permite nutrienții să ajungă în mod crect la măduva spinării, la splină, la timpus, care sunt implicate în cel mai direct mod de nașterea celulelor imune. Atunci când mușchii sunt relaxați, în celulă vor intra elementele potrivite. Totul va funcționa corect.

Conflictele

Orice conflict ne afectează în mod negativ viața, chiar și după ce acesta ia sfârșit. Dacă avem o expresie tristă pe față, dacă suntem încruntați, vom vedea cum dispoziția noastră va dispărea. Pe când zâmbetul este antidotul la toate momentele stresante.

Zâmbetul fals nu va ajuta cu nimic. Este important să antrenăm în noi un anumit reflex, care ne va ajuta să zâmbim din inimă. Astfel sănătatea noastră va fi refăcută. Dacă rămânem încruntați, vom fi mult mai stresați, deci mai predispuși să ne implicăm în conflicte.

Fiecare expresie de pe fața noastră poate influența

Dacă fața noastră transmite emoții negative, furie, nemulțumire, lăcomie, omul cu care comunicăm va fi afectat de acest comportament. Ba chiar va putea reacționa cu aceleași emoții, transmițând ură, ignorare sau indiferență.

Relaxarea mușchilor este esențială. Ei ne ajută să ne menținem corpul sănătos, să judecăm lucrurile corect, să ne bucurăm de viață. Iată de ce trebuie să facem tot posibilul să deținem controlul emoțional al gândurilor, al acțiunilor.

Trebuie să ne schimbăm gândirea, dacă aceasta afectează mersul firesc al lucrurilor. Să nu ne mai concentrăm pe probleme, pe sentimente urâte, pe durere. Atunci și boli vor fi mai puține în corpul nostru. Orice activitate relaxantă poate fi o soluție.

Psihoterapeut Ecaterina Gindak

Sursa

Citeste si: