4 trucuri pentru a-ți face copilul să se spele pe dinți

Asociația Dentiștilor Americani recomandă ca un copil să se spele pe dinți de două ori pe zi, timp de câte două minute și pentru a ajuta la instalarea acestui obicei îți oferă câteva trucuri.

4 trucuri pentru a-ți face copilul să se spele pe dinți

Dacă sfaturile de pe grupurile de Facebook nu au funcționat, fă-ți copilul să coopereze în felul următor:

1. Lasă-l să se uite la tine când te speli pe dinți

Copiii mici adoră să imite adulții, deci pe cât de plăcut ți s-ar părea să te speli pe dinți în liniște și să ai două minute pentru tine, dacă copilul tău se luptă cu acest obicei, o să vă ajute pe amândoi dacă-l lași să se uite la tine când o faci. În plus, dacă așa nu începe să se spele singur pe dinți, dar pare în continuare fascinat de activitate în sine, lasă-l să te spele pe tine pe dinți. La început o va face pe sărite, deci va trebui să continui tu singură, dar dacă el te-a ajutat pe tine, va fi mai dispus să te lase să-l ajuți tu pe el.

2. Lasă-l să țină o periuță în plus

Lasă-ți copilul să țină într-o mână o periuță de dinți de rezervă, în timp ce tu-l speli pe dinți cu cea bună. Acest lucru îi va distrage atenția de la ce se întâmplă de fapt, pentru că între timp va avea cu ce se juca.

3. Ascultă-l cum se prostește

Când orice altceva dă greș, încercați să imitați împreună diverse sunete de animale. De exemplu, dacă refuză să deschidă gura ca să-l speli pe dinți, pune-l să rage ca un leu și când o face îi freci repede dinții până închide gura, apoi imitați un alt animal, până când consideri că ți-ai terminat treaba.

4. Totul depinde de aroma pastei de dinți

Mai ales pentru copii, aromele sunt foarte importante, iar gusturile nu se discută, ci unele se formează în timp, dar când încerci să creezi un obicei care să dureze, trebuie să-l tentezi pe cel mic cu ceva. Ține cont de faptul că pasta ta de dinți obișnuită, mentolată și albă, nu va funcționa la copii ci trebuie să-i iei ceva poate cu aromă de căpșuni și puncte roz prin ea. Încercați mai multe arome, printre care cea de pepene galben și gumă de mestecat, deoarece până la urmă veți nimeri una care să-i placă și încearcă să cumperi pentru el una fără fluoride, mai ales dacă are sub vârsta de doi ani. În plus, la toți copiii sub 3 ani, se folosește doar o cantitate de pastă cât mărimea unui bob de orez și pentru a scuipa aceștia au nevoie inițial de un pahar ajutător, ținut deasupra chiuvetei. Iar între 3-6 ani cantitatea de pastă folosită trebuie să fie de mărimea unui bob de mazăre, în acest caz putând fi folosită și pastă de dinți cu fluoride.

Sursa