17 Semne că organismul tău este prea acid (și ce să faci)

Este corpul tău prea acid? Mulți oameni nu s-au gândit niciodată la această întrebare. pH-ul corpului nostru este extrem de important pentru sănătatea noastră, dar nu ne gândim niciodată la el. Iată de ce ar trebui să-ți pese…

Este important ca organismultău să fie un mediu echilibrat, care să nu fie prea acid și nici prea alcalin. Dacă corpul tău este prea acid, s-ar putea să fii mai susceptibil la anumite boli. De asemenea, este posibil să deveniți deficitar în anumite substanțe nutritive. Acest lucru se datorează faptului că atunci când organismul este prea acid, poate avea nevoie să ia minerale precum calciu, potasiu și sodiu din oase pentru a neutraliza acidul. Acest lucru vă poate pune corpul sub o mare presiune.

Din cauza alimentelor tot mai procesate și a unui stil de viață inactiv, mulți oameni de astăzi au probleme cu aciditatea. Dacă aciditatea ta devine extremă, se numește acidoză – o afecțiune care necesită îngrijiri medicale urgente. Dacă este ușoară, este posibil să nu o observați la început, până când vă veți simți din ce în ce mai rău în moduri neașteptate.

Semne că organismul tău poate fi prea acid

  • Te simți obosit, chiar și atunci când ai dormit suficient.
  • Te simți deprimat sau îți este greu să te bucuri de lucrurile pe care le făceai înainte
  • Ești ușor iritabil fără niciun motiv vizibil.
  • Simți că nu poți să te concentrezi sau că ai „ceață pe creier” des.
  • Dezvolti frecvent infecții, răceli și gripe.
  • Pielea ta este uscată, chiar și în lunile mai calde.
  • Ai acnee sau alte probleme ale pielii.
  • Ai probleme de dezechilibru hormonal.
  • Dezvolți frecvent infecții.
  • Simțiți că digestia este lentă sau aveți frecvent constipație sau diaree.
  • Te trezești deseori fără respirație.
  • Ai frecvent dureri articulare.
  • Ai adesea dureri de cap.
  • Aveți alergii cronice sau dureri de sinusuri.
  • Suferiți de dureri cronice care nu se datorează unei răni sau unei afecțiuni medicale.
  • Gâtul tău se simte adesea rigid sau dureros.
  • Ai gingii și dinți sensibili.
  • Dacă descoperiți că aveți mai multe simptome pe această listă, este timpul să vă verificați pH-ul. Puteți face acest lucru fie apelând la un medic, fie o puteți face singur acasă. Puteți cumpăra benzi de testare pentru pH care vă folosesc saliva sau urina. Dacă obțineți o valoare mai mică de 6,5, corpul dumneavoastră este prea acid.

Dacă valoarea pH-ului este semnificativ mai mică de 6,5, este posibil să aveți un caz mai grav de acidoză. Dacă acesta este cazul dvs., faceți o programare la medic pentru a vă consulta cât mai curând posibil. Dacă citirea este de 6,5 sau puțin mai mică, este posibil să puteți combate problema acasă (deși nu strică niciodată să vizitați un medic în care aveți încredere, doar pentru a fi în siguranță).

Iată cum să-ți readuci corpul în echilibru:

Renunță la consumul de alimente procesate
Acestea sunt adesea acide și nu ajută niciunul dintre sistemele corpului tău. Alimentele procesate includ fast-food, mese la cutie și multe produse ambalate. Dacă pe etichetă sunt mai mult de cinci ingrediente, ar fi bine să săriți peste. Încercați să gătiți acasă mâncăruri hrănitoare făcute din ingrediente proaspete. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru pH-ul și sănătatea dumneavoastră generală.

Nu mai mânca atât de mult zahăr

Cel mai bine este să elimini cu totul zahărul rafinat din alimentația ta. Acest lucru înseamnă cu siguranță fără suc cu acid (băuturi carbogazoase, zaharoase). Dacă aveți nevoie să vă îndulciți mesele și băuturile, utilizați în schimb zahăr de nucă de cocos, miere crudă sau frunze de stevie neprocesate. Nu uitați, moderația este importantă pentru acești îndulcitori naturali.

Stai departe de îndulcitorii artificiali

Ei pot provoca aciditatea și sunt, de asemenea, teribili pentru sănătatea ta. În concluzie, îndulcitorii artificiali din suc, cafea și băuturi aromate vă păcălesc corpul. Consumul lor des poate duce chiar la sindrom metabolic.

Redu consumul de cafea

Cafeaua în sine are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar poate fi, de asemenea, acidă pentru organism. Dacă te confrunți cu acidoză ușoară, poate fi cel mai bine să renunți la cafea pentru un timp sau cel puțin să o reduci. Încercați să vă înlocuiți obiceiul de a bea cafea cu a bea ceai de plante. Ceaiul verde este grozav, iar ceaiul rooibos este o opțiune delicioasă, care nu conține cofeină. De asemenea, puteți încerca smoothie-uri care stimulează energia.

Scoate făina albă din alimentație

Când corpul tău este acid, consumul de făină albă nu ajută.
Făina albă este puternic procesată și lipsită de compușii ei nutritivi. Încercați aceste făinuri grozave fără gluten pentru o alternativă sănătoasă.

Redui consumul atât de lactate, cât și de carne

Chiar dacă aceste alimente pot fi sănătoase (mai ales atunci când sunt hrănite organic și cu iarbă), pot fi și acide. Fie elimină-le pentru o perioadă până când corpul tău revine la un pH sănătos, fie redu-le. În schimb, dublează porțiile de legume și fructe proaspete.

Mănâncă legume

Multe fructe și legume au un efect alcalinizant asupra corpului tău, așa că asigură-te că mănânci o cantitate suficientă din ele. Acestea includ legume cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi varza kale, rucola, spanacul, și salata, împreună cu lămâi, morcovi, sfeclă, napi, ardei cayenne și usturoi.

Bea multă apă

Asigurați-vă că beți cel puțin opt pahare în fiecare zi. Hidratarea corectă este esențială pentru a vă restabili echilibrul corpului.

Ia măsuri pentru a îți reduce stresul

Meditația, yoga și tai chi sunt toate practici minunate care vă pot ajuta foarte mult în căutarea de ameliorare a stresului. Fă loc în programul tău pentru a te relaxa și a face lucrurile pe care îți place să le faci.

Exerciții fizice

Viața sedentară poate contribui la aciditate, așa că asigurați-vă că vă mișcați și rămâneți în mișcare. Începeți prin a face o plimbare în fiecare zi. Apoi, adăugați o rutină care include antrenament de forță de trei ori pe săptămână. Puteți, de asemenea, să urmați un curs cu o activitate distractivă pe care ați dorit întotdeauna să o învățați, cum ar fi dansul sau kickboxingul.

Nu mai fuma

Dacă corpul tău este prea acid, cel mai bine este să te lași de fumat. Țigările nu fac decât să asigure un mediu toxic în corpul tău.

Ia suplimente

Discutați cu medicul de familie despre posibilitatea de a suplimenta cu magneziu sau calciu, dacă este necesar.

Dacă urmezi acești pași, ar trebui să descoperi în curând căorganismul tău devine mai puțin acid. Faceți un test de pH la fiecare două săptămâni pentru a vă urmări progresul. Dacă pH-ul tău nu coboară într-un interval sănătos sau dacă simptomele persistă, este timpul să mergi la un medic pentru a face mai multe investigații.

Sursa

Citeste si: