Vrei să trăiești până la 100 de ani, amintește-ți aceste 7 reguli ale centenarilor

Dacă doriți să trăiți până la 100 de ani, amintiți-vă aceste 7 reguli ale centenarilor. Japonia este prima țară din lume în ceea ce privește numărul de centenari. Astăzi, mai mult de 30 de mii de persoane de peste 100 de ani trăiesc în țară. De ce trăiesc japonezii până la bătrânețe și cum poate fi reprodusă experiența lor? Pentru a trăi mulți ani și în același timp să vă simțiți bine și armonios, trebuie să respectați câteva reguli. Nu contează câți ani ai. Începând să respectați aceste principii chiar acum, veți începe calea sănătății, fericirii și longevității.

Dacă doriți să trăiți până la 100 de ani, amintiți-vă aceste 7 reguli pentru centenari:
Longevitate umană
Bunicii japonezi merg cel puțin o oră, își fac treburile zilnice cu moderație, astfel încât sunt mai puțin sensibili la bolile de inimă și la riscul de a avea un accident vascular cerebral. Activitatea fizică are un efect benefic asupra greutății și ajută la combaterea infecțiilor.

În plus, aerobicul și antrenamentul de forță sunt cunoscute pentru a reduce riscul de cancer și diabet. Dar lipsa activității fizice îi ia unei persoane aproape patru ani de viață. Relaxați-vă activ, nu pe canapeaua din fața televizorului. La orice vârstă, faceți exerciții dimineața, alergați, mergeți cu bicicleta, mergeți la înot, dansați.

Uita de ranchiuni
Nu este ușor să uiți persoana care ți-a otrăvit viața. Schimbarea atitudinii este o treabă foarte serioasă și dificilă. Furia, durerea, dorința de răzbunare – aceste emoții sunt suficiente pentru a vă priva de forța și bucuria vieții. Dacă resentimentul te-a supărat, consideră că infractorul tău a câștigat o victorie asupra ta.

Iertarea este un mit, deoarece durerea și sentimentul de nedreptate rămân înăuntru. Nu trebuie să ierți pe cei răi să fie vindecați. Oamenii sănătoși din punct de vedere mental nu iertă pe nimeni, pentru că nu dau vina pe nimeni. Nu are rost să fii supărat pe grindina care ți-a lovit mașina. Sau în colțul dulapului pe care te-ai lovit cu degetul. Cel mai vechi tratat de medicină chineză spune: „Eliberează-te de toate gândurile grele, încearcă să rămâi calm și optimist, să fii respectuos, puternic în corp și statornic în minte. Deci, puteți trăi până la o sută de ani „.

Comunică mai mult
Problema cu persoanele în vârstă este că își petrec cea mai mare parte a timpului uitându-se la televizor și neglijează comunicarea cu oamenii. Persoanele în vârstă sunt fixate pe ele însele, se gândesc doar la bolile și problemele lor. De ce nu urmăm exemplul pensionarilor japonezi? Au și momente grele, dar în fiecare zi petrec timp cu oameni dragi și interesanți pentru ei: prieteni, rude, vecini, colegi de lucru.

În compania oamenilor plăcuți, o persoană primește suficientă atenție și o atitudine binevoitoare față de sine. Îmbunătățește starea de spirit și bunăstarea psihologică, care are un efect pozitiv asupra sănătății. Gama de interese se extinde, viața devine mai luminoasă și mai interesantă, o persoană se simte necesară și nu suferă de singurătate.

Dormi suficient
Somnul este esențial pentru recuperare și sănătate mintală. Dacă o persoană nu doarme bine, atunci nu-și poate reface forțele pentru a doua zi. Cu lipsa somnului, puteți uita de o viață sănătoasă și lungă. Este curios că nu doar somnul scurt, ci și excesiv pot fura ani de viață.

Psihiatrii sfătuiesc să doarmă cel puțin 7-8 ore pe zi. În același timp, calitatea somnului are o mare importanță. După trezire, o persoană ar trebui să simtă veselie și un val de energie, nu oboseală și slăbiciune. Pentru a dormi bine, cu câteva ore înainte de culcare, opriți televizorul și computerele, ventilați camera, beți ceai din plante, folosiți dopuri pentru urechi împotriva zgomotului enervant.

Mănâncă corect
Vârstnicii nu ar trebui să mănânce aceeași mâncare ca tinerii. Bătrânii japonezi nu mănâncă carne, deoarece consideră că este o hrană prea dăunătoare și grea. Doar carnea albă este permisă de 2-3 ori pe săptămână. Produsele din făină albă ucid corpul.

La bătrânețe, japonezii nu consumă mai mult de 1 linguriță. sare pe zi, evitați alimentele prea fierbinți, deoarece provoacă cancer de stomac. În plus, practic nu există fumători printre centenarii japonezi. Dulciurile au mult de-a face cu accidentele vasculare cerebrale și diabetul.

Renunțând la dulciuri, produse de patiserie, prăjituri, veți îmbunătăți funcția creierului și memoria. Meniul lung al ficatului include fibre, cereale, legume proaspete și fructe. Pentru a evita fragilitatea și fracturile osoase, trebuie să beți mai mult și să consumați produse lactate pentru a menține nivelurile normale de calciu în organism.

Învață și dezvoltă-te
Numeroase studii au arătat că cei care comunică, călătoresc, muncesc, antrenează constant creierul, învață limbi noi trăiesc mai mult. Pentru a nu îmbătrâni înainte de timp, încetează să mai gândești și să trăiești prin inerție. Nu face ca fiecare zi să arate ca cea anterioară. Creierul trebuie să arunce în mod constant informații noi în gând – astfel veți ieși din rutina de zi cu zi.

Citind cărți cel puțin o oră pe zi, păstrați claritatea minții și nu lăsați creierul să „stagneze”. Încercați să stăpâniți tehnologia computerelor – de fapt este mult mai ușor decât pare.

Faceți planuri
Când copiii cresc, cei mai mulți părinți aleg în mod conștient singura modalitate pentru ei înșiși – de a îmbătrâni și decrepit. Aceasta este o gândire fundamental eronată și dăunătoare, în care chiar și condițiile de viață proaste încetează să mai deranjeze o persoană. Gerontologii din studii recente au descoperit că oamenii motivați trăiesc până la 90 de ani și se îmbolnăvesc mult mai puțini oameni care nu își stabilesc obiective și nu își fac planuri.

Numai acei oameni care au ambiții și o mare dorință de a se împlini în viață, pe lângă îngrijirea copiilor și nepoților, trăiesc mult și fericiți. Stabilește-ți întotdeauna un obiectiv serios pentru tine și străduiește-te să-l atingi – atunci psihicul va forța corpul să lucreze pentru longevitate. Nu vă faceți niciodată milă de voi înșivă, fiți egali cu cei mai buni, urmați cele mai înalte valori și nu urmăriți valorile materiale.

Amintiți-vă că oamenii nu mor de vârstă, ci din neglijarea lucrurilor importante. Centenarii japonezi acordă o atenție specială ceea ce mănâncă în fiecare zi. Poți fi pozitiv, să dobândești cunoștințe noi, emoții vii și să rămâi tânăr la orice vârstă.

Vrei să trăiești până la 100 de ani: Mută-te, studiază-ți, extinde-ți orizonturile, încearcă să obții informații noi – iată rețete simple de longevitate pentru a nu te transforma într-o ruină mizerabilă la bătrânețe. Longevitatea sănătoasă depinde doar de tine. Nu mai fi descurajat și ia un exemplu de la japonezi, pentru că există încă atâtea lucruri necunoscute și interesante în viață! Există rude centenari printre rudele tale? Care este secretul lor?

Sursa

Citeste si: