Top 10 cele mai periculoase animale din lume

Aceasta este o listă a celor mai periculoase animale din lume,care locuiesc în apă şi pe pământ.Chiar dacă nu par atât de periculoase,numărul morţilor provocate de ele cresc din an în an.De la mic la mare,iată lista:

10.Medusa australiană

Meduza australiana este cea mai periculoasa vietate a marilor si a oceanelor, numarul victimelor omenesti ucise in fiecare an, depaseste suma tuturor victimelor rechinilor, serpilor de mare, baracudelor si a pestilor veninosi. Aceste meduze folosesc doua tipuri de otrava, cea cu toxicitate redusa fiind folosita la vanat si cea cu foarte toxica, care este folosita strict pentru aparare. Un singur tentacul, din cele 60 pe care le are, produce o cantitate de venin suficienta pentru a ucide 60 de oameni. Meduza australiana traieste, evident, in apele Australiei, Filipinelor si a Vietnamului. Din anul 1955 si pana in prezent, peste 5,500 de oameni au murit datorita meduzelor.

9.Bivolul salbatic african

Masculii speciei ating in mod frecvent greutati de circa 900 kilograme, ceea ce face din bivolul african un adversar periculos chiar si pentru un grup de lei. Cu toate acestea, nu doar dimensiunile sale, dublate de o pereche de coarne impresionate, au dus de-a lungul istoriei la reputatia sa animal periculos. In mod unic printre mamiferele erbivore, bivolul african da dovada de o agresivitate neobisnuita, completata de o sete de razbunare si o inteligenta remarcabila, dupa cum poate confirma orice cunoscator. In timpul unei vanatori, daca un bivol este ranit, se retrage invariabil intr-un tufis de unde porneste in urmarirea vanatorilor pe care-i ataca cel mai adesea din spate.

 

8.Cobra continentală

Chiar daca nu este cel mai veninos sarpe din lume, cobra detine sefia in topul reptilelor care au cauzat moartea oamenilor. Lungimea cobrei nu depaseste doi metri si nu este considerata un animal agresiv. Mai mult, cobra obisnuieste sa lanseze numeroase avertismente animalelor si oamenilor pana sa atace. Cu toate acestea, peste 50 de oameni mor saptamanal in India, din cauza viperelor. Motivul invocat de specialisti este explozia demografica. Oamenii au invadat in ultimul timp zonele salbatice, iar contactul dintre vipere si oameni este inevitabil. 

7.Elefantul

Nu orice elefant este la fel de prietenos ca Dumbo. Elefantii omoara mai mult de 500 de oameni anual. Elefantii africani cantaresc aproximativ 6 tone si ajung la o inaltime de 4-5 metri. Acest mamifer urias a fost si inca este vanat de braconieri pentru coarnele lor de fildes foarte pretioase. Toate speciile de elefanti sunt pe cale de disparitie. Elefantul este singurul mamifer care nu poate sa sara. 

6.Marele rechin alb

Cunoscut drept cel mai mare peste pradator, rechinul alb impanzeste apele Siciliei, Mexicului, Californiei, Floridei, Africii de Sud si Noii Zeelande. De cele mai multe ori rechinii albi nu ataca oameni, din aceleasi motive ca ursii polari, oamenii nu au o cantitate prea mare de grasime. Atacurile rechinilor asupra oamenilor sunt cauzate de iluzia pe care o provoaca siluetele surferilor, acestia asemandu-se cu focile, prada preferata a rechinilor albi. O alta cauza a atacurilor este datorata curiozitatii rechinilor, care musca tot ce le iese in cale, pentru a determina consistenta, natura si temperatura. Daca omul muscat usor incepe sa sangereze, atacul este inevitabil.

5.Leul African

Chiar daca leul este a doua felina ca marime dupa tigru, acesta conduce detasat in topul felinelor mancatoare de oameni. De ce? Populatia Africii a crescut foarte rapid in ultimul timp, iar unii oameni au fost fortati sa intre pe teritoriul leilor. Datorita acestui fapt, mai mult de 70 de persoane sunt ucise anual, numai in Tanzania. Chiar daca aceste cifre sunt destul de mari, leii nu au dezvoltat o placere enorma pentru carnea de om. Singurii dintre ei care vaneaza oameni sunt cei raniti, batrani sau cei alungati de pe teritoriul lor. Acestia isi dau seama ca omul nu poate opune rezistenta precum o antilopa sau un bivol, asa ca dupa primul ucis, leii continua sa-si caute prada pe langa asezarile omenesti. 

 

4.Broasca “sageata” veninoasa 

Acest ambfibian s-a adaptat foarte bine la viata printre predatori, mai exact a reusit sa obtina o arma mortala, pielea veninoasa. Toate cele mai mult de 175 de specii ale acestei rase prezinta culori puternice si stridente, pentru a avertiza orice predator. Broasca sageata veninoasa produce intr-o zi o cantitate de toxine care ar putea ucide 10 oameni.

3.Ursul polar

Ursul polar este ursul care traieste in zona Oceanului Artic, fiind cel mai mare animal de prada intilnit pe uscat. Chiar daca par foarte dragalasi la gradina zoologica, in salbaticie acestia mananca foci elefant la micul dejun.

Ursul polar este un mamifer mare, greutatea acestuia ajungand pana la 1000 kg in cazul masculului si la 700 kg in cazul femelei, inalţimea la 1,8 m si lungimea la 3 m. Are o blana de culoare alba. Ghearele mari si puternice sunt capabile sa doboare adversarii naturali. Are un strat de grasime sub piele, care il ajuta sa se protejeze impotriva frigului, aceasta caracteristica fiind intalnita si la alte animale din tundra. Este un inotator excelent.

In mod normal, omul nu face parte din dieta ursului polar, din pricina deficitului de grasime. Cu toate acestea, ursii albi este responsabili de uciderea celor mai multi oameni din regiunea arcticii. 

2.Crocodilul de apa sarata

Cel mai mare dintre reptilieni, crocodilul gigant de apa sarata, detine rolul de predator suprem in regiunea Australiei, Indoneziei, Malaeziei si Peninsulei Indochina. Capabil sa vaneze aproape orice ii trece prin zona de actiune, de la pesti pana la bivolul indian, crocodilul ramane unul dintre cei mai mari dusmani naturali ai omului. Crocodilul de apa sarata este singurul din specia sa care poate trai atat in apele sarate ale oceanelor, cat si in apele dulci si in mlastini. Masculul adult poate atinge 6 metri si poate inota la fel de repede ca un delfin. Aceasta specie de crocodili este responsabila pentru cele mai multe atacuri asupra oamenilor, dintre toate speciile de crocodili.

1.Tantarul anofel

Chiar daca nimeni nu se astepta ca tantarul sa fie pe primul loc, istoria acestei banale insecte spune altceva. Tantarul anofel a inceput sa fie considerat, pe buna dreptate, cea mai periculoasa vietate din lume. Din nefericire, tantarii anofeli transmit virusul malariei si cauzeaza peste 2 milioane de decese in fiecare an pe continentul African si pe cel Asiatic. Situatia este si mai ingrijoratoare, deoarece Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat un numar de circa 70 de milioane de imbolnaviri cu malarie in viitorul apropiat, deoarece din cauza schimbarii climatului, tantarii anofeli vor fi prezenti in tari precum Japonia, Marea Britanie si Noua Zeelanda.

Sursa