Lucrul mai puțin știut despre frunzele de dafin

Lucrul mai puțin știut despre frunzele de dafin

Frunzele de dafin sunt un condiment folosit pe larg în bucătărie. Chiar și așa, se pare că nu sunt pe deplin cunoscute beneficiile acestei plante miraculoase. Ceea ce nu știai este că dafinul, originar din Siria, în prezent este cultivat mai ales în regiunile mediteraneene. Florile sale, de culoare galbuie, sunt poziţionate pe axul frunzei, sub formă de bucheţele. În plus, frunzele de dafin au proprietăți medicinale puternice.

Medicii greci foloseau mult frunzele şi fructele de dafin. Dafinul era un simbol al victoriei în antichitate, fiind dedicat lui Apolo. Sub forma de coroniţe(lauri) era oferit poeţilor şi generalilor victorioşi.

Frunzele de dafin, în forma de lance, degaja o aroma puternica, fiind foarte bogate în uleiuri esenţiale, uleiuri ce îi confera proprietati medicinale miraculoase. În zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale şi bactericide.

Este un remediu eficace împotriva plagilor, aftelor şi abceselor dentare si este considerat un sedativ natural. Infuzia are o acţiune benefica asupra sistemului nervos, aducînd echilibrul în caz de anxietate sau depresie. Stimuleaza digestia leneşa, creşte pofta de mîncare, combate fermentaţia.

Este recomandat ca un expectorant foarte preţios în raceli şi bronşite. Scade febra, si este folosit cu succes în combaterea bronşitelor, laringitelor, faringitelor, precum şi a gripei.

Sursa

Citeste si: