7 sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second-hand cu succes

O mașină folosită pare a fi o alegere excelentă. Această decizie nu numai că economisește bani, ci vă aduce și mai multă bucurie. Aveți o mână liberă pentru a alege dintr-o gamă mai largă de modele și ani de fabricație.

Cu toate acestea, atunci când un cumpărător încearcă de fapt să caute o mașină second-hand, problemele, de asemenea, apar în imagine.

Un vehicul uzat are deja o istorie, deci există întotdeauna unele îndoieli dacă un vânzător vă spune întreaga poveste.

De aceea vă sugerăm aceste sfaturi care vă vor ajuta să cumpărați o mașină second-hand cât mai ușor posibil.

1. Vă place un model nou? Așteptați cel puțin 12 luni!

Prețul mediu al unei mașini noi este de aproximativ 32.000 de euro. Cu toate acestea, după numai un an, cu un kilometraj de aproximativ 15.000 km, acesta scade la 23.500 de euro (minus 27%). Anul următor prețul mai scade cu 4.000 de euro (aproximativ 17%). Deci, 12 luni de așteptare vă pot salva o avere!

2. În ce zi trebuie să cumpăr?

Ca și în aproape toate întreprinderile, calendarul este șeful. Dealerii auto trebuie să-și atingă obiectivele legate de sfârșitul trimestrului. Prin urmare, martie, iunie, septembrie și decembrie sunt cele mai bune luni pentru a cumpăra o mașină, deoarece vânzătorii au mai multe șanse de a oferi reduceri sau bonus-uri pentru a-și atinge rezultatele.

Cu toate acestea, nu așteptați până în ultima clipă, deoarece vânzătorii preferă să își îndeplinească obiectivele mai devreme. În caz contrar, oferte speciale vor dispărea până în trimestrul următor.

Tot timpul anului, este recomandat să evitați weekend-urile sau zilele de plată. De obicei, mai multe persoane vin în această perioadă, astfel încât cererea ridicată întotdeauna ucide orice voință a vânzătorului de a reduce prețul.

Achiziționarea de la un vânzător privat are reguli diferite. Nu se comportă ca o afacere. Secretul este să urmăriți prețul mașinii alese pentru câteva luni. Dacă scade, poți să mai aștepți. Dacă începe să crească, nu mai așteptați.

Luați în considerare perioadele în care mai puțini oameni sunt interesați de cumpărarea de mașini. Crăciunul sau vacantele de vara ar putea fi o alegere perfecta pentru acest lucru.

Aveți în vedere și anotimpul. De exemplu, în timpul iernii există o cerere mai redusă pentru decapotabile. Prețul ar trebui să reflecte această tendință. Folosește-te de acest lucru.

3. Întrebați-vă lucruri practice

Știți ce vreți de la o mașină azi. Dar vă va servi cel puțin câțiva ani. Poate că plănuiți o naștere, cumpărați o fermă în afara orașului sau aproape că v-ați dorit să deveniți un entuziast de ciclism. Va răspunde nevoilor dvs. în schimbare? Setați emoțiile deoparte și treceți prin lista de întrebări practice.

Care sunt nevoile tale?

Ce tip de mașină aveți de fapt nevoie? Aveți cerințe specifice? Trebuie să aibă suficient spațiu pentru familia mare? Drumurile pe care le conduci necesită un SUV 4X4? Va trebui să tractați o remorcă?

Pe de altă parte, trebuie pur și simplu să fie o mașină economică? Sau poate aveți motive destule pentru acest cabrio roșu?

Aflați ce se va potrivi cu majoritatea situațiilor de viață. La urma urmei, puteți închiria sau împrumuta un vehicul pentru scenarii excepționale.

Strazile sau autostrăzile orașului?

Ar trebui ca mașina dvs. nouă să economisească combustibil în orașele afectate de trafic și să se potrivească într-un spațiu foarte mic de parcare? Sau ar trebui să fie suficient de puternică pentru a conduce la viteză mare pe autostradă? Unde vei conduce mai des?

Combustibili fosili sau electricitate?

Combustibilul pe care îl preferați poate avea o mare diferență în modelul pe care îl puteți alege. Rețineți că în viitorul apropiat ar putea fi interzisă motorina în unele orașe. Dimpotrivă, guvernele pot oferi unele reduceri sau beneficii pentru vehiculele electrice ecologice.

Cât spațiu aveți nevoie?

Veți avea nevoie de spațiu pentru un cărucior pentru copii sau pentru echipament sportiv? Sau singurul lucru pe care îl veți duce va fi două pungi de la un magazin alimentar?

4. Prețul real

Care este prețul mașinii? Nu este doar suma pe care o plătiți vânzătorului. Prețul include, de asemenea, costurile curente. Asigurați-vă că luați în calcul măcar câteva dintre ele:

Consumul de combustibil. Dacă aveți în vedere câteva modele, merită să comparați economia de combustibil online. Site-urile web ca HonestJohn au un instrument “Real MPG”. Spre deosebire de testele de laborator ale producătorilor auto, aceștia divulgă datele din lumea reală de la șoferii reali, care arată cât de mult consumă într-adevăr o mașină.

Întreținere. Orice vehicul trebuie să fie întreținut în conformitate cu programul de service al fiecărui producător. Deci, când cumpărați o mașină, aflați cât a mai rămas până la viitoarea întreținere și cât de complexă ar trebui să fie. Apropo, Rapoartele carVertical includ, de obicei, datele despre întreținere, astfel încât să puteți verifica în raport. Dacă trebuie să o faceți în curând, sunt aceiași bani ai dvs ca și cei pe care îi plătiți pentru prețul mașinii, nu credeți?

Asigurare. Prima de asigurare depinde de datele dvs. statistice ca șofer, dar este, de asemenea, strâns legată de puterea motorului, vârstă, model, caracteristici de siguranță, sistem de alarmă auto, etc. Consultați-vă cu experți sau pur și simplu verificați calculatorul de asigurare online pentru a afla care mașina va fi cea mai avantajoasă pentru dvs.

Impozit. Taxele pot varia în funcție de țări diferite, dar depind în general de tipul de combustibil al vehiculului, emisia de CO2, puterea motorului, dacă este o mașină de lux etc. Luați în calcul acest lucru înainte de a alege vehiculul pe care îl veți cumpăra.

5. Negociați. Mereu.

Majoritatea oamenilor consideră că negocierea este inconfortabilă. Cu toate acestea, este vorba despre fondurile dvs. Poate că e greu să începi, dar e lucrul corect. Vă putem promite că odată ce veți începe, va fi mai ușor. Pentru că … trebuie să te hrănești. De obicei, vânzătorii stabilesc un preț rezonabil pentru ei înșiși, dar se oferă să vândă la 5-10% mai scump. Nu veți pierde nimic dacă cereți o reducere.

Faceți vânzătorii să concureze între ei. Dacă este posibil, găsiți câteva oferte asemănătoare. Apoi implicați toți vânzătorii în negociere și îi faceți să lupte pentru cea mai bună ofertă. Prin competiție, consumatorul câștigă mereu și tu ești în această poziție.

Reducerile înseamnă reduceri mai mari. Dacă o mașină are deja prețul redus, este mai ușor din punct de vedere psihologic ca vânzătorul să reducă prețul mai mult. Încurajați-l pe agentul de vânzări să facă acest lucru.

În tăcere. Tăcerea se simte ciudat în timpul negocierilor, așa că tehnica adesea este folosită la sfârșitul negocierilor. Agentul de vânzări experimentat încearcă să vă facă să acceptați o ofertă pentru a scăpa de liniștea inconfortabilă. Recunoașteți acest moment și așteptați doar o ofertă mai bună. Cealaltă parte dorește, de asemenea, să încheie tranzacția.

Nu cumpărați în prima zi. Pleacă pur și simplu, nu contează cât de frumoasă ar fi fost afacerea. Refuzând prima ofertă, vă întăriți poziția de negociere. Acum deveniți cel care urmează să fie curtat și sedus cu o ofertă mai bună.

Chiar și numărul minor de defecte. Fii politicos, dar captivant. Inspectați-vă bine mașina. Adu un prieten apropiat. Chiar și cea mai mică zgârietură poate deveni argumentul dvs. pentru o reducere.

Ia ceva gratuit. Mai devreme sau mai târziu veți ajunge la punctul în care vânzătorul va spune că nu are voie să ofere un preț mai bun. Puteți să îi cereți ceva în plus. Poate vă vor propune anvelope noi, jante la modă sau o reducere pentru un serviciu. În cazul de față, banii sunt doar împachetați într-o altă formă.

6. Trezește-ți inspectorul interior

Îți place huruitul unui motor? E cea mai frumoasă mașină pe care ai văzut-o vreodată? Stopați-vă emoțiile și examinați vehiculul ca pe un mecanism care ar trebui să vă servească pentru următorii câțiva ani.

Kilometraj. Nu este o coincidență faptul că „vârsta” este codificată în acest cuvânt. Mile-age dezvăluie uzura reală a mașinii de-a lungul anilor. Cu cât distanța este mai mare, cu atât este mai „obosită”.

Potrivit diverșilor experți din diferite țări, un vehicul merge in medie 15-20 mii kilometri pe an. Înmulțiți-l cu numărul de ani ai mașinii. Dacă numărul de kilometraj este semnificativ prea mare sau prea scăzut, cereți vânzătorului informații despre acesta. Evaluați răspunsul critic.

Nu uita că kilometrajul ar putea fi schimbat. De exemplu, instituțiile din SUA estimează că mai mult de 450 000 de vehicule sunt vândute în fiecare an cu cifre eronate privind kilometrajul. Poliția germană a estimat că aproximativ fiecare a treia mașină a fost supusă fraudării kilometrajului. Deci, este recomandat să cumpărați raportul istoricului auto pentru a verifica kilometrajul autentic.

Test “ochi de vultur”. Examinați cu atenție mașina pentru fiecare „cicatrice” atât în exterior cât și în interior. Orice zgârietură a corpului, un bolț lipsă, bucăți de sticlă mici sub scaun, centura de siguranță sfâșiată vă poate avertiza că vânzătorul nu spune totul despre trecutul acestei mașini.

Scurgeri. Uită-te la un motor de mașină, chiar dacă nu ai văzut niciodată un astfel de model. Este posibil să observați câteva urme de scurgere de ulei sau de apă. Acum, când capota este deschisă, scoateți joja și verificați nivelul uleiului. De asemenea, aruncați o privire sub vehicul pentru semnele de scurgere.

Echipamente. Porniți luminile, ștergătoarele de ferestre, aerul condiționat, verificați radioul, deschideți și închideți ferestrele, porniți sistemul GPS, testați camera de siguranță etc. Asigurați-vă că toate funcțiile funcționează corect.

Uși. Deschideți și închideți toate ușile, precum și capota și trunchiul. Se mișcă fără probleme?

Anvelope. Testați anvelopele, inflația și starea lor generală.

7. Încercați totul la test-drive

E timpul pentru petrecere! Hai la o plimbare. Conduceți mașina și solicitați vânzătorului să o conducă în timp ce veți sta pe scaunul pasagerului. Acesta din urmă este o mare oportunitate de a examina lucruri pe care nu le puteți verifica în timp ce mâinile dvs. se aflau la volan.

În cele din urmă, întrebați-vă câteva întrebări:

Sunteți mulțumit (ă)? Mai întâi de toate, îți place? Se simte atât de bine cum ți-ai imaginat?

Stai confortabil? Puteți regla scaunul sau volanul în cea mai bună poziție pentru dvs.? Se simte suficient de ergonomic pentru a folosi pedalele sau pentru a schimba viteza?

Acționați ambreiajul și volanul în mod corespunzător? Încercați-le cât mai multe moduri cum vă puteți imagina.

Face zgomote? Ai auzit ceva suspect de la motor sau de la sistem?

Merge drept? Mașina rulează în mod normal sau o ia într-o parte sau alta?

Ce zici de diferite rute? Conduceți atât în jurul orașului, cât și pe autostradă. Este suficient de puternică? Este ușor să parcați?

Ce zici de frâne? Găsiți un loc sigur și frânați brusc. Acest lucru va servi ca o mare încercare a sistemului de frânare. Avertizați proprietarul de mașină înainte de a face acest lucru. Apoi găsiți un deal și trageți frâna de mână. Mașina se oprește? Ai auzit sunete ciudate?

Cum rămâne cu suspensia? Cum vă simțiți când mergeți pe un drum ciudat sau luați unghiuri ascuțite?

Decizia

În cele din urmă, vine timpul pentru o decizie finală. Poate că mașina este în stare perfectă, dar pur și simplu nu mai vrei. Pe de altă parte, problemele minore detectate ar putea să nu vă amenințe și totuși doriți ca această mașină să fie a dvs.

Totul depinde de dumneavoastră. Dar este mult mai ușor să decideți când sunteți în cunoștință de cauză și aveți toate informațiile.

Sursa

Mai citeste si: