5 greșeli de gândire, care te împiedică să fii bogat

5 greșeli de gândire, care te împiedică să fii bogat

Există doi oameni. Ambii au aceleași studii, au fost la fel de sârguincioși la școală, au funcții similare, același salariu și statut de familie. Dar unul din el mereu duce lipsă de bani, iar al doilea nu doar că nu se plânge, dar și are un nivel de trai mult mai înalt.

 

Calitatea vieţii nu depinde doar de salariu. Aceasta este determinată de gândire – de atitudinea ta față de bunurile materiale.

Să examinăm o serie de greșeli de gândire, care îi împiedică pe oameni să devină bogați.

Se plâng pe lipsa de bani

Există oameni care mereu se plâng că nu au bani. Totodată, adesea ei nu au un loc de muncă, acuză mereu politica, economia, Mercurul retrograd.

Dacă omul repetă continuu că nu are bani, trebuie să facă economii, să se limiteze în toate, lumea din jur se va adapta la realitatea proiectată de gândurile sale.

Nu există miracole. Expresiile rostite cu voce sunt ca un ordin pentru subconștient. În acest caz, noi îi dăm indicație să câștige mai puțin, să depună mai puțin efort, să învețe mai puțin și să se dezvolte mai lent.

În acest fel creierul se programează la sărăcie. Acest mecanism funcționează și atunci când persoana intenționat subestimează situația actuală. De exemplu, dacă omul are venituri mari, dar ca să nu fie invidiat le spune celor din jur că nu o duce bine la capitolul financiar de teama de deochi. Probabil va pierde mult mai mult decât a reușit să câștige. Și nu întotdeauna în echivalent bănesc.

Avariție

Banii sunt energie, iar orice energie trebuie să circule. Stagnarea energiei duce la degradare, iată de ce banii nu pot (și nu trebuie) să vină. Trebuie să știm cum să ne despărțim de bani. Ba chiar să-i cheltuim cu plăcere.

Dacă persoana nu vrea să cheltuie bani pe alții (economisește pe cadouri, invitații, pe detalii plăcute etc.), asta e doar un aspect. Mult mai grav este când omul nu este obișnuit să cheltuiască bani nici pentru sine. În acest caz garantat se confruntă cu probleme de ordin financiar sau de sănătate. Sau are probleme la ambele capitole. Aici trebuie să ne aducem aminte care este rolul banilor. Banii nu au fost creați pentru a fi puși la ciorap, ci pentru a fi în circulație. Cu cât mai mult omul cheltuiește conștient, cu atât mai larg este coridorul prin care vor veni alte mijloace bănești.

Credite, datorii, împrumuturi

Mulți oameni au luate împrumuturi și credite bancare, alții împrumută bani de la cunoscuți cu o săptămână înainte de salariu.

Luarea banilor pe datorie (de la un prieten sau de la bancă, nu contează) afectează fluxul banilor, despre care am menționat mai sus. Împrumutul acoperă gaura temporar, în timp ce vei cheltui resurse mari pentru întoarcerea datoriei – atât bănești (cu dobândă), cât și resurse emoționale (inclusiv emoțiile negative, care inevitabil însoțesc orice datorii).

O persoană, care a construit o relație corectă cu banii, niciodată nu va lua un împrumut, de exemplu, pentru a-și cumpăra un frigider. El se va folosi de ceea ce are la ora actuală – sau va cumpăra un frigider nou mai simplu, sau fost în uz, dar cu mai multe opțiuni. El face acest lucru cu gândul că va aduna bani pentru un frigider bun și nou.

5 greșeli de gândire, care te împiedică să fii bogat

Ultimele modele de iPhone

Mulți suferă de cultul consumului și dorința de a imita nivelul înalt de trai. De obicei, folosesc Porsche în leasing, folosesc ultimul model de iPhone cumpărat în credit, dar locuiesc într-un apartament aflat în stare deplorabilă, pentru că nu-și pot permite o locuință mai bună. Totodată, ei iau credite pentru a cumpăra cadouri scumpe. La acest capitol se atribuie și goana după replici ieftine ale brandurilor de lux. Dacă te atrag lucrurile scumpe, încearcă să înțelegi de ce se întâmplă acest lucru. Un asemenea mod de viaţă nu te aduce mai aproape de elită, ba chiar de îndepărtează de ea.

Sentimentul de rușine sau vinovăție pentru bani mari

Te-ai prins la gândul că îți este rușine să ai mulți bani? Ai tendința să-ți ascunzi veniturile de familie sau prieteni? Te simţi vinovat pentru că ai mai mult succes decât ei? Acestea sunt gânduri periculoase, care vor alunga succesul de la tine. Încearcă să le elimini cât mai curând – singur sau cu ajutorul psihologului. Nu trebuie să-ţi fie rușine pentru reușitele tale.

Banii sunt o temă foarte importantă și complexă. Ei ne pot face viața mai ușoară și plină de bucurii. Însă doar în cazul dacă le vom permite acestora să intre în viața noastră.

Sursa

Citeste si: