Micul fruct stocheaza o comoara nutritionala. Kiwi contine vitamina C, A, E, K, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si multe fibre dietetice.

Micul-fruct-stocheaza-o-comoara-nutritionala.-Kiwi-contine-vitamina-C-A-E-K-potasiu-calciu-magneziu-fosfor-si-multe-fibre-dietetice.

Beneficiile de sanatate ale fructelor kiwi includ imbunatatirea sanatatii digestive si cardiovasculare, ajuta la tratarea canceruluiinsomniei si diabetului. Flavonoidele din kiwi sunt benefice in timpul sarcinii, contribuie la mentinerea sanatatii pielii si favorizeaza absorbtia fierului in organism. Proprietatile sale antimicrobiene protejeaza impotriva unei game de agenti patogeni si intareste imunitatea organismului.
Este nativ din China, fiind denumit fructul national al tarii.
Nutrientii vitali din fruct vin cu un bonus suplimentar de fibre dietetice.

Kiwi ofera o cantitate impresionanta de vitamina C, impreuna cu alte componente fenolice si carotenoide care imbunatatesc sanatatea. Un studiu comparativ care a implicat kiwi, portocale si grapefruit a aratat ca fructele de kiwi au calitati antioxidante mai puternice in comparatie cu cele din urma. Datorita prezentei unor fitochimice hranitoare, are capacitatea de a proteja ADN-ul prezent in celulele organismului de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, reducand astfel riscul de dezvoltare a inflamatiilor si bolilor asociate.

Un studiu de investigatie a aratat ca fructul exercita activitati inhibitoare care ajuta a reducerea trigliceridelor din sange, ajutand astfel sanatatea cardiovasculara. Potrivit studiului, consumul zilnic de kiwi reduce riscul de coagulare al sangelui.

Este o sursa de serotonina care ajuta la promovarea unui somn mai bun. Fructul contine cantitati mari de flavonoide ce moduleaza receptorii care induc somnul si este considerat un agent sedativ eficient si natural.
Un beneficiu uimitor al acestui fruct este capacitatea sa de a facilita absorbtia fierului in organism.
Kiwi contribuie in mod benefic la sanatatea ochilor. Combate cataractadegenerarea maculara legata de varsta sau alte tulburari de distrugere a vederii.Este un fruct valoros pentru sistemul digestiv, fiind o sursa bogata de fibre ce promoveaza digestia si sanatatea intestinala. Polizaharidele prezente in fruct ajuta la arderea enteropatogenilor si stimuleaza bacteriile probiotice din colon. Extractele de kiwi promoveaza cresterea acidului lactic si inhiba dezvoltarea bacteriilor ajutand la sustinerea sanatatii digestive.

Kiwi este benefic femeilor insarcinate, prevenind aparitia defectelor de tub neural la copii nenascuti si este esential pentru creier si cresterea lor cognitiva. Alti nutrienti vitali, cum ar fi vitamina C, E și K, impreuna cu flavonoidele prezente in kiwi, contribuie benefic in sanatatea si dezvoltarea generala a fatului si a mamei insarcinate.
Kiwi ajuta la mentinerea pielii sanatoase si netede, avand contributii semnificative in procesul de sinteza a colagenului. Continutul ridicat de vitamina C (mai mult decat portocalele) ajuta la mentinerea ferma a pielii si accelereaza vindecarea ranilor. Vitamina E ajuta la reducerea liniilor fine si aspectului ridurilor. De asemenea, reduce efectele nocive ale radiatiilor ultraviolete asupra pielii. Antioxidantii prezenti in fructe lucreaza ca un agent anti-imbatranire perfect, impiedicand degenerarea timpurie a pielii, mentinand-o intinerita.
In medicina traditionala chineza, kiwi este cunoscut pentru eficienta lui in vindecarea diferitelor tipuri de cancer. Extractele fructului inhiba proliferarea celulelor canceroase si protejeaza deteriorarea ADN-ului. Multitudinea de antioxidanti, carotenoide, vitamine si fibre contribuie eficient la eficacitatea sa in prevenirea sau vindecarea cancerelor. 
Acestia contribuie favorabil la reglarea sistemului imunitae innascut si adaptiv, foarte important pentru functionarea sanatoasa a organismului. Consumul de kiwi contribuie la combaterea infectiilor sezoniere si a altor afectiuni care ii atribuie actiunea antimictobiana si antifungica. Ajuta si la reducerea simptomelor de raceala si gripa sau altor infectii ale tractului respirator. De asemenea, are efecte antiinflamatorii.

Kiwi are un indice glicematic scazut, potrivit pentru persoanele cu diabet zaharat. Un studiu a demonstrat ca accesta ajuta la reglarea adipogenezei, care este esentiala pentru prevenirea acestei boli.

Mai citeste si: