Este dovedit științific: Munca afectează negativ sănătatea oamenilor în vârstă!

Este dovedit științific: Munca afectează negativ sănătatea oamenilor în vârstă!

Este demonstrat științific: munca afectează negativ starea de sănătatea a persoanelor în vârstă. 

Gândurile despre ieșirea la pensie le provoacă multor oameni frică. Astfel, în lista celor 43 de evenimente din viață care provoacă cel mai mare stres oamenilor, atingerea vârstei de pensionare ocupă locul 10. Înrăutățirea stării de sănătate și numărul tot mai mare de restricții nu ne permit să numim pensionarea cea mai plăcută perioadă, despre care se vorbește cu atâta entuziasm de obicei în societate.

Cu toate că vârsta de pensionare este plină de suprize neplăcute, această perioadă aduce cu ea un mare beneficiu, despre care mulți oameni nu știu, dar în același timp la care visează atât de mult. Este vorba despre îmbunătățirea sănătății.

Legătura dintre pensionare și starea de sănătate

Nu este surprinzător faptul că procesul de îmbătrânire aduce cu sine apariția mai multor probleme de sănătate. Mai uimitor este faptul, că ieșirea la pensie contribuie la o îmbunătățire semnificativă a stării generale.

Oamenii de știință nu pot ajunge la un numitor comun privind modul în care pensionarea afectează starea sănătății fizice. Unele studii indică un impact pozitiv, în timp ce altele – efecte negative. Dar, din punctul de vedere al sănătății mintale, opiniile lor coincid și din motive întemeiate:

-Mai puțină muncă – mai puțin stres. La pensie, tot stresul și îngrijorarea legată de serviciu dispare, oferindu-i omului sentimentul de relaxare.

-Mai mult somn. Somnul este răspunsul la toate întrebările, legate de sănătate. Dacă nu ai unde te grăbi de dimineață și nu ești nevoit să te reții după serviciu, atunci somnul nu îți mai pare a fi un lux inaccesibil. Somnul contribuie la odihna mintală.

-Activitatea fizică. Odată cu apariția timpului liber, mulți pensionari încep să se angajeze în activități fizice: excursii, yoga, tenis, etc. Și aceasta nu este doar o modalitate de a petrece timpul, ci și o hrană minunată pentru creier.

Lasă această vârstă să fie cea mai frumoasă perioadă a vieții tale

Prin urmare, ieșirea la pensie poate îmbunătăți semnificativ starea ta psihică. Dar, oare într-adevăr acest eveniment te poate influența pozitiv, dacă tu nu te poți bucura cu adevărat de viața de pensionar?

Cât de mult nu ar aștepta omul acest moment, ieșirea la pensie poate deveni o schimbare destul de dificilă. Dar există câteva lucruri, capabile să-ți ușureze această perioadă de tranziție:

1.Prieteni noi

Niciodată nu este prea târziu să îți extinzi cercul social, inclusiv și la pensie. Continuă să comunici cu foștii colegi și prieteni, încearcă să cunoști oameni noi, cu fiecare ocazie.

2.Continuă să înveți

Dacă vei învăța în fiecare zi ceva nou, mintea ta va rămâne sănătoasă și activă. În lume există atâtea lucruri interesante pe care merită să le însușești, precum și posibilități de a te dezvolta.

3.Găsește-ți un hobby

Sfârșitul carierei poate deveni o adevărată ușurare, însă trecerea bruscă de la un grafic ocupat la libertate deplină este o schimbarea radicală. Fii creativ! Găsește-ți un hobby, datorită căruia îți vei putea petrece timpul și vei obține o adevărată plăcere.

Ieșirea la pensie ca o aventură

Pensionarea nu înseamnă întotdeauna savurarea limonadei lângă piscină sau o călătorie spontană în Franța. Dar aceasta are efecte pozitive asupra psihicului tău și, în combinație cu dorința de a face noi cunoștințe și de a-ți găsi un hobby, va fi cu siguranță începutul uneia dintre cele mai interesante aventuri din viața ta.

Sursa