Uneori sentimentele trec în plan secund și de multe ori nimeni nu știe de ce. Toate cuplurile au obiceiuri care, trecând neobservate, duc la stricarea și ruperea relației.

Cei doi nu se mai ascultă unul pe altul

De obicei, acest lucru începe prin faptul că unul din parteneri nu mai povestește despre cum i-a fost ziua și ce simte. Iar dacă totuși unul vorbește, celălalt este cu gândul departe. În acest proces, NOI va fi înlocuit treptat cu EU, pentru că viața nu mai este trăită în comun, ci de unul singur. Deseori, este cu folos să te dedici în mod conștient discuțiilor cu partenerul de viață, fără ca în acest timp să gătești sau să te uiți la televizor.

Problemele sunt trecute sub tăcere

Iată un motiv clasic ce duce la dispariția iubirii. Poate că ai avut experiențe neplăcute când ai vorbit deschis despre anumite probleme. De aceea, multă lume preferă  tacă atunci când ceva devine enervant sau când partenerul simte o apăsare pe inimă. Dar acest lucru duce la o spirală greu de oprit. La un moment dat, conflictele se acumulează și nimeni nu mai poate să tacă. Dacă ți-e greu să exprimi criticile, caută motivul de bază: te temi de respingere sau poate partenerul nu suportă  fie criticat?

Mai multă critică, mai puține laude

A discuta despre probleme este una, dar a cârti tot timpul este foarte rău. Dacă nu mai găsești cuvinte bune, de laudă, pentru partener, trebuie să știi că pavezi drumul spre distrugere. În fond, aprecierea este unul dintre stâlpii relației fericite. Iată un experiment vindecător: într-o zi din săptămânăspune-i numai lucruri bune partenerului de viață.

A lua relația de bună

Multe femei cred că partenerii vor rămâne mereu lângă ele. Este o idee plăcută, dar nu întotdeauna adevărată. Dacă vrei ca relația să fie mereu proaspătă și plină de viață, flirteazătot timpul și „cucerește-ți“ în fiecare zi soțul sau partenerul. Asta îi arată  ții la el și că nu vrei să-l pierzi. O idee bună este să-i faci mici cadouri, surprize care-i plac, mâncarea preferată sau un masaj înviorător. La final, suma unei relații reușite este alcătuită din micile  bucurii ale vieții cotidiene.

Aștepți ca de obicei să ia inițiativa celălalt

Te gândești mereu că el va face o propunere despre cum să  petreceți sfârșitul de săptămână. Sau vrei ca el să inițieze mereu partidele de sex. Sau să pregătească o baie fierbinte. Este o greșeală  aștepți mereu să facă totul celălalt. Dacă adopți această mentalitate și nu contribui în mod activ la programul zilnic și cel de vacanțe, relația devine unilaterală și, în cele din urmăse destramă.

Planificarea timpului partenerului

Sâmbătă ai hotărât să faceți o vizită părinților tăi, duminică este o petrecere de botez a unei colege, iar partenerul trebuie neapărat să participe! Dar ai discutat toate aceste lucruri cu el sau te-ai obișnuit ca, treptat, să-l incluzi automat în planurile tale? Astfel de acțiuni duc deseori la certuri și neînțelegeri. În plus, ele răpesc destul de mult din libertatea de decizie și de acțiune a celuilalt. În fond, și el are o viață proprie și vrea să decidă singur ce să facă în timpul liber. Ca atare, indiferent cât de banală pare o anumită activitate, discută mereu cu partenerul și planificați împreună felul cum vă petreceți timpul.

Nu mai încercați nimic nou

Fie că este vorba despre sex, despre vacanțe sau despre activități comune, totul a devenit o rutină bine stabilităîn care nu-și au loc variația și surprizele. Multe cupluri observă prea târziu că au căzut în această capcană, pentru că preferă un program stabil și sigur și, foarte des, oamenii sunt prea comozi sau obosiți pentru a încerca lucruri noi. Însă procesul este atât de subtil, încât e nevoie de o scurtă criză pentru a înțelege ce se întâmplă. Cel mai bine este să fii mereu atentă la rutină și să te preocupi de lucrurile mici, cum ar fi o cină neprevăzută, ca să nu ai de furcă mai târziu cu probleme foarte mari și insurmontabile.

Sursa

Mai citeste si: