Iată cum puteți deosebi pielea naturală de cea artificială

Este destul de neplăcut atunci când cumpărați un obiect crezând că este din piele, iar ulterior realizați că este doar o piele artificială. Prețul fiind la fel de mare ca pentru piele naturală. În unele cazuri pielea artificială este atât de calitativă, încât poate fi deosebită cu greu de cea naturală. 

Pielea artificială este un material polimeric care se folosește ca înlocuitor al pielii naturale pentru producerea hainelor, încălțămintei, accesoriilor etc.

În acest articol ne-am propus să vă spunem câteva metode de recunoaștere a pielii naturale de cea artificială. Principala diferență constă în calitate și durabilitate. 

Cum să deosebiți pielea naturală de cea artificială

1. Când puneți mâna pe piele naturală, o veți simți caldă, iar când veți pune mâna pe piele artificială, o veți simți rece.

2. Încercați să găsiți o margine neprelucrată a articolului din piele și să o analizați atent. Pielea naturală nu trebuie să aibă straturi. Cea artificială va avea deasupra un strat subțire de polietilenă, iar la bază un strat de țesătură.

3. Dacă veți picura o picătură de apă pe pielea naturală, aceasta se va absorbi și pielea se va întuneca, iar cea artificială nu.

4. Un articol de calitate, va avea mereu o mostră de piele.

5. Pielea artificială este mult mai subțire decât cea naturală. 

6. Testul focului nu mai este actual, deoarece pielea artificială are anumite componente care îi permit să se comporte la fel ca cea naturală.

7. Testul mirosului, la fel, nu se mai aplică, deoarece pielea artificială conține diferite arome identic naturale.

8. Dacă se vinde un portofel din presupusă piele de crocodil, dar nu are un preț de „crocodil”, nu vă grăbiți să nu-l cumpărați. Dacă are o textură de crocodil nu înseamnă că este din piele artificială. Poate fi din piele naturală de capră căreia i s-a imprimat o textură de piele de crocodil.

9. Pentru a verifica dacă este piele naturală sau nu, examinați eticheta unde sunt indicate simbolurile grafice. Acestea arată din ce materiale a fost confecționată încălțămintea. Partea care este din piele este marcată cu simbolul specific pielii, iar partea care este din materiale sintetice este marcată cu un romb.

Uneori etichetele pot fi falsificate, de aceea verificați și cusăturile unde se observă marginea pielii. Astfel veți putea observa structura materialului.

10. Pielea naturală, la palpare, este mult mai dură și mai crudă. Un element de diferențiere sunt porii de pe suprafața pielii. De obicei, porii de piele artificială sunt făcuți după un șablon.

11. Acum este tendința de a purta piele ecologică. Producătorii spun că este mai mult piele naturală, decât artificială, deoarece ea respiră. Însă, nu este atât de naturală, fiindcă pe suprafața de pânză se aplică un strat de poliuretan. Totuși, pielea ecologică este mult mai rezistentă în timp și la frig.

12. În ultima perioadă a început să apară un fel de piele care este confecționată din prelucrarea resturilor de piele. Ea este numită piele presată. Pentru a uni aceste elemente se adaugă fire sintetice, cum ar fi polietilena. De asemenea, se adaugă rășină sintetică. Din păcate, această piele nu este foarte calitativă. Încălțămintea din ea poate să se defecteze chiar după a treia zi de purtare, în special pe vreme umedă.

Pentru a verifica dacă pielea încălțămintei este naturală, apăsați pe vârful acesteia. Dacă la apăsare se formează câteva riduri, iar apoi suprafața revine în forma inițială, înseamnă că este piele naturală.

Sursa

Citeste si: