Cand e timpul sa iti schimbi jobul

Pentru o femeie, lipsa satisfacţiei pe care o aduce locul de muncă poate fi un mare factor depresiv. Punând multă pasiune în ceea ce face, femeia are nevoie de împlinire pe plan profesional pentru a fi mulţumită de viaţa ei. Dar vine un moment chiar şi în viaţa ta când te poţi simţi copleşită de emoţiile unor nemulţumiri la job. Şi cum îţi dai seama că e timpul să îţi schimbi jobul?

Lipsa pasiunii

La fel ca într-o relaţie, dacă jobul tău nu mai semnifică nimic pentru tine, înseamnă că şi-a pierdut scopul. Când nu eşti mulţumită de el, ţi-ai pierdut pasiunea pentru ceea ce faci. Dacă te-ai săturat să te trezeşti dimineaţa ca să faci un lucru în care nu mai crezi, este timpul să mergi mai departe. Fericirea ta este centrul abilităţii de a face performanţă în carieră.

Talentul tău nu este valorificat

Când talentul tău nu este pus în valoare, este greu să rămâi motivată. Dacă seful tău nu are încredere în potenţialul tău şi nu va sprijini evoluţia ta în carieră, e greu să rămâi loială.  Tu trebuie să fii prima persoană care valorifică talentul. Nu îl lăsa să fie irosit şi dacă este, e timpul să mergi mai departe.

Nu te încântă creşterea profesională

Dacă eşti plictisită, nesatisfăcută şi neîmplinită, trebuie să îţi pui nişte întrebări legate de cariera ta. Te asociezi cu oamenii potriviţi? Eşti într-o zonă de confort care nu îţi permite să te dezvolţi? Când mergi la muncă în fiecare zi, te străduieşti să faci mai mult? Ieşi dn zona de confort şi pune-ţi abilităţile anteprenoriale la încercare. Dacă nu te poţi întrece pe tine însăţi pentru a fi mai matură, cum te poate ajuta angajatorul tău? Investeşe în dezvoltarea ta profesională.

Cultura angajatorului nu este de încredere

Un mediu ostil la locul de muncă, un mediu lipsit de transparenţă este greu de digerat. Acest mediu devine de regulă unul corupt şi începe să aibă un impact negativ asupra performanţei tale şi abilităţii tale de a avansa. Spre exemplu, daca angajatorul tău oferă speranţe false cu privire la posibilitatea ta de promovare, ar trebui să pui la îndoială capacităţile lui de leader.

Nu eşti recompensată adecvat

Angajatorul tău poate investi în cariera ta în multe moduri: prin salariu, bonusuri, dezvoltare profesională, beneficii, acţiuni, mentoring, sponsorizări, promovări, etc. Numai tu cunoşti ierarhia nevoilor tale şi ceea ce contează cel mai mult pentru tine. Evaluează această listă trimestrial. Este uşor să te complaci în cariera ta, dar în mediul actual competitiv, este important să fii propriul tău manager.

Iniţiativa ta nu este valorificată

Dacă angajatorul nu îţi permite să fii autentică la locul de muncă atunci devine aproape imposibil pentru tine să contribui la nivelul tău cel mai înalt. Să fii autentică presupune să gândeşti, să acţionezi şi să sa fii inovativă cât de mult se poate. Când devii victima unei crize de identitate cauzate de angajatorul tău, e timpul să reevaluezi cariera. Fie că angajatorii sunt speriaţi de ideea că angajaţii lor vor să se dezvolte sau pur şi simplu nu le pasă, ei pun compania în pericol deoarece riscă să piardă talente de top.

Sursa