Obiceiuri zilnice care te vor ajuta să fii mai mulțumită de viața ta

Obiceiuri zilnice care te vor ajuta să fii mai mulțumită de viața ta

Pune în practică aceste obiceiuri zilnice și crește-ți starea de bine. Fericirea este responsabilitatea ta, de tine depinde să-ți creionezi acel confort emoțional.

Dacă acum ceva vreme simțeai că este necesar să-ți îmbunătățești viața, contextul pandemic ne-a lovit frontal de ideea de stare de bine și mulțumire de sine. Ai petrecut mult timp în izolare, departe de prieteni și familie, sau non stop alături de cei dragi cu care poate conflictele și nemulțumirile au ieșit mai pregnant la suprafață. Îți dorești să fii mai fericită, dar nu știi cum. Dacă la asta mai adăugăm și presiunea conceptului de fericire, lucrurile se complică și mai mult. Starea de bine, care de fapt este fericirea, se antrenează, iar asta prin obiceiuri zilnice pe care să le pui în practică, alături de un control susținut al minții și gândurilor negative.

Râzi cât mai mult

Uită-te la comedii, la stand up, video-uri amuzante cu animale, copii, orice știi că funcționează pentru tine. Fă glume cu prietenii tăi, conturează în casă o atmosferă încărcată de umor. Râsul întărește sistemul imunitar și crește secreția de serotonină care înlătură anxietatea și depresia.

Ancorează-te în prezent

Când mintea fuge în trecut discutăm de depresie, când fuge în viitor de anxietate. Tot ce ai este aici și acum. Cum îți duci existența? Mereu spui că vei fi mai fericită după ce obții promovarea mult dorită, îți cumperi casă, redecorezi, slăbești, te duci la sală etc? Dar nu știi când se vor întâmpla toate acestea, ce faci până atunci? Concentrează-te pe ce îți aduce fiecare zi și cum să o trăiești la maxim. Concentrează-te pe ceea ce primești de la cei dragi sau de la cunoscuți, observă gesturile lor de blândețe, bunătate și primește-le cu inima deschisă.

Nu neglija conexiunea emoțională

Indiferent cât ești de prinsă cu serviciul, diversele responsabilități, intră în contact în fiecare zi cu cel puțin o persoană dragă ție. Da, nu ai timp de vizite, nici nu e recomandat în această perioadă, vorbește la telefon, fă video call-uri. Exprimă-ți afecțiunea, și dacă nu ești o persoană caldă neapărat fă eforturi în această direcție. Când oferi îi încurajezi și pe ceilalți să ofere și ei la rândul lor.

Nu mai complica lucrurile

Iar asta se referă la absolut fiecare sector al vieții tale. Nu te îngropa inutil în datorii, ci economisește lunar. Îți va da o stare de confort psihic să știi că există o sumă de bani pe care te poți baza în situații delicate. Nu escalada conflictele și nu le întinde pe perioade lungi de timp, ca o tragedie greacă. Cu toții ne certăm, ce face diferența este modul în care gestionăm acel conflict, cum găsim soluții. Simplifică-ți programul, activitățile, fă o listă de priorități, lucruri pe care e necesar să le rezolvi treptat pe parcursul unei zile sau a unei săptămâni. Poți curăța și casă, să eliberezi fizic, vizual spațiul, ce devine mai aerisit.

Raportează-te numai la tine

Da, viața altora pare perfectă din postările de pe social media sau din povești. Dar ai de unde să știi cu adevărat ce se întâmplă acolo și de ce contează pentru tine? Cu ce te ajută? Comparațiile sunt cât se poate de dăunătoare, adâncesc tristețea, sentimentul de inadecvare și te abat de la cursul vieții tale. E ok să îți stabilești obiective, dar nu fiind în competiție cu alții. 

Sursa

Citeste si: