Mituri despre dragoste, în care nu ar trebui să mai crezi după 20 de ani

Mituri despre dragoste, în care nu ar trebui să mai crezi după 20 de ani

Omul poate fi singur dar totodată poate fi împlinit şi fericit. Iar atunci când dragostea intră în viaţa sa, fericirea se dublează. Astăzi vom aborda miturile, care ne umbresc fericirea.

Mitul 1. All you need is love

La baza relaţiei trebuie să stea dragostea. Neapărat. Dragostea este fundamentul a tot ceea ce există. Însă oare să fie ea suficientă? Nu. Este important de a avea propriile valori, priorităţi şi interese. Este important de a respecta omul, de a discuta cu el, pentru a petrece timpul interesant şi în afara dormitorului.

Dragostea, bazată pe pasiune şi atracţie fizică, dispare. Da-da, va trece şi ea. Asta îi priveşte pe toţi, inclusiv pe tine. Cu ce vei rămâne atunci? Trebuie să ştii bine ce vă leagă în afară de pat.

Mitul 2. Distanţa fortifică dragostea

Este un mit răspândit pe larg în zilele noastre. Mulţi trăiesc în ţări diferite, fac cunoştinţă online, se întâlnesc de câteva ori pe an şi consideră că au „o relaţie”.

Într-adevăr, dacă partenerul a plecat pe timp nu prea îndelungat, vă duceţi dorul, aceasta poate să vă apropie. Însă despărţirile îndelungate, care durează luni şi ani în şir sunt periculoase. Acest fapt este deosebit de actual în cazul bărbaţilor.

Mitul 3. Îmi voi recunoaşte imediat a doua jumătate
Mituri despre dragoste, în care nu ar trebui să mai crezi după 20 de ani

Vei putea afla imediat doar faptul dacă vrei să petreci o noapte sau nu doar una cu această persoană. Însă pentru a întemeia conştient o familie este important de a şti cum se comportă omul în diferite situaţii, ce gândeşte şi care sunt aspiraţiile sale. Această decizie urmează a fi luată în temeiul unor informaţii diverse. Iar pentru a le acumula este nevoie de timp. Iată de ce dragostea de la prima vedere nu este un motiv de a te căsători şi a aduce pe lume copii.

Mitul 4. Dacă mă iubeşte, va comunica numai cu mine

Desigur, în perioada când sunteţi îndrăgostiţi cel mai frecvent anume aşa se întâmplă. Oamenii nu se mai satură unul de altul, vor să fie mereu împreună, să se privească, să se atingă, să vorbească. Este ceva firesc. Dar asta nu va dura la nesfârşit.

Sunteţi personalităţi aparte, cu gândurile, temerile, retrăirile, problemele, interesele, dorinţele şi prietenii lor. Aveţi ceva în comun, care vă uneşte. Dar există şi lucruri pe care trebuie să le trăiţi de sine stătător. În caz contrar nu mai aveţi o relaţie sănătoasă, ci o dependenţă toxică. Persoana, care cere să-i fii mereu alături, are mari probleme psihologice.

Mitul 5. Dacă mă iubeşte, mă va înţelege din priviri

Nu, nu este aşa. Nimeni nu te va înţelege din priviri. Dacă vei înţelege acest lucru, dacă vei încerca să conştientizezi amploarea şi detaliile manifestării acestei axiome, îţi vei uşura viaţa.

Dacă doreşti ceva, dacă ceva nu te aranjează, spune direct acest lucru. Fără aluzii.

Mitul 6. Nu trebuie să-mi exprim nemulţumirea pentru a nu spulbera romantismul

Dacă ai început azi o relaţie pe care mâine planifici s-o închei, nu face să pierzi timpul cu chestii neplăcute. N-are rost. Însă dacă este vorba despre dragoste, despre viitor, atunci nu ai încotro. Cu cât mai devreme vei începe să faci acest lucru, cu atât mai bine.

La etapa iniţială a relaţiei se formează modelul interacţiunii în cuplu. Lucrurile care te deranjează sau te irită la început nu vor dispărea. Ele doar se vor agrava. De aceea, cât mai devreme începeţi să discutaţi constructiv despre detaliile care vă deranjează. Faceţi-o cu blândeţe, fără pretenţii şi supărări, atunci ele nu se vor transforma într-o armă, care va distruge totul.

După o lungă perioadă de timp, petrecută împreună, partenerii spun adesea „acesta este un subiect tabu”, „nu pot să-i spun totul pe şleau”, „nu voi fi înţeles, dacă-mi voi schimba brusc comportamentul”. Dar asta nu apare într-o zi. Oamenii o fac cu îndârjire ani în şir. Tac şi înghit, nedorind să incomodeze, să strice dispoziţia.

Mitul 7. Este gelos, deci mă iubeşte!

Dragostea este un sentiment constructiv. Ea îmbunătățește ceea ce deja e bine. Însă gelozia nu este un sentiment constructiv, ci macină încetul cu încetul prin bănuieli, acuzaţii şi insulte. Nimeni nu a făcut pe cineva mai fericit prin gelozie. În timp ce în asta constă dragostea – în a face fericit pe altcineva şi a fi alături, cuprinşi de acest sentiment. Aşadar încetează să mai ambalezi în roz şi să dai drept dragoste temerile tale, comportamentul neadecvat, vulnerabilitatea şi sentimentul posesiv.

Demonstrează-ţi dragostea şi fă ceva în numele ei tot timpul fără să aştepţi momentul potrivit.

Sursa