Expertii au reusit sa „creeze” senzatia de iubire cu ajutorul unui implant cerebral

Neurologii din cadrul Universitatii Emory au reusit sa „sparga codul neuronal” al iubirii. Acestia au descoperit o metoda de realizare a conexiunilor cerebrale care activeaza sistemul de recompensa al creierului.
In cadrul studiului, cercetatorii au analizat activitatea neuronala a soarecilor de camp in timp ce acestia se imperecheau. Expertii au descoperit ca miscarile ritmice excita zona creierului implicata in luarea deciziilor, cortexul prefrontal si sistemul de recompensa al creierului, nucleul accumbens, informeaza descopera.ro, care citeaza IFL Science.
„Este remarcabil ca exista un model neuronal al predispozitiei de iubire. Variatiile similare in comunicarea corticostriatala ar putea reprezenta fundamentul diferentelor competentelor sociale in cazul afectiunilor psihiatrice ale oamenilor,” a declarat Larry Young, coautor al studiului.
Utilizand optogenetica, o tehnica de insertie a genelor care controleaza proteinele sensibile la lumina, expertii au creat un grup de neuroni fotosensibili, pentru stimularea zonei neuronale observate.
„Este incredibil cum putem controla legaturile sociale prin stimularea neuronala cu ajutorul unei lumini implantate in creier si controlate de la distanta,” a adaugat coautorul Zack Johnson.
jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://inspira-te.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '3804'}); });