Care sunt legumele și fructele cu cele mai multe pesticide. Lista completă – Incredibil ce e pe primul loc

Care sunt legumele și fructele cu cele mai multe pesticide. Lista completă - Incredibil ce e pe primul loc

Lista completă cu legumele și fructele cu cele mai multe pesticide. Atenție la ce mâncați! Sunt legume și fructe din comerț care sunt adevărate otrăvuri în farfurie! E incredibil ce e pe primul loc!

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară din România a făcut publică o listă cu cele mai nocive legume și fructe.

Multe persoane susțin că au un stil de viață sănătos pentru că mănâncă multe fructe și legume proaspete. Ce nu știu mulți e că dieta aceasta se poate dovedi una toxică pentru organism. Și asta pentru că sunt produse din piață sau din supermarketuri care conțin multe substanțe dăunătoare. Care sunt legumele și fructele cu cele mai multe pesticide? Avem lista completă!

Legume și fructe cu pesticide. Lista cu legumele și fructele cu cele mai multe pesticide. Atenție! Pe lista produselor toxice sunt incluse fructele și legumele care nu sunt luate din grădina bunicii sau pe care le-ați plantat, îngrijit și recoltat dvs. Este vorba în special de produsele din export sau de cele pe care le cumpărăm în extrasezon.

Potrivit semnalului de alarmă tras de reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinare din România, pe lista cu cele mai multe pesticide se află pe loc fruntaș cartoful. Cartofii au printre cele mai multe chimicale! Dintre fructe, merele sunt și ele nocive! Raportat la greutatea lor, cartofii și merele au cantități imense de substanțe nocive organismului.

Lista completă de legume și fructe cu cele mai multe pesticide – Ai grijă ce mănânci, multe sunt extrem de nocive!

Pe lista fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide se regăsesc:

– cartofii
– merele
– nectarinele/ piersicile
– strugurii
– rosiile/ rosiile cherry
– căpșunele
– castraveții
– ardeiul gras
– cireșele
– țelina

Legumele și fructele cu cele mai multe pesticide

Atenție! Cartofii și merele pe lista celor mai nocive fructe și legume!

Potrivit ANSVSA, strugurii și roșiile conțin între două și șapte pesticide, iar în 98% din mostrele de cartofi și mere a fost descoperit cel puțin un tip de substanță periculoasă.

– mazăre
– spanac
– fasole verde

Legumele și fructele cu cele mai multe pesticide

Lista de legume și fructe cu cele mai puține pesticide

Specialiștii au făcut teste de laborator pe mai multe mostre de fructe și legume și au ajuns la concluzia ca există și produse mai puțin contaminate. Acestea sunt:

– avocado
– porumb
– varză
– ceapă
– sparanghel
– vinete
– ananas
– mango
– papaya
– kiwi
– pepene galben

De reținut că cele mai bune legume și fructe sunt cele cumpărate în timpul sezonului. Pentru a avea culturi și în extrasezon, fermierii folosesc de obicei pesticide, fungicide și alte substanțe periculoase, precum hormoni de creștere.

Lista de legume și fructe cu cele mai multe pesticide. Cum cureți substanțele nocive de pe fructe și legume

În cele mai multe cazuri, substanțele periculoase se găsesc în coajă. Atunci când este posibil, îndepărtați coaja fructelor și legumelor înainte de a le consuma.

O altă recomandare este să le spălați cu multă atenție. Specialiștii susțin că spălarea energică folosind apa călduță nu este de obicei suficientă pentru a îndepărta chimicalele de pe fructe și legume. Pentru a vă asigura că fructele și legumele pe care vreți să le mâncați au cât mai puține pesticide puteți folosi oțet de mere, suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu.

Potrivit unor studii, oțetul de mere poate omorî până la 98% din bacterii și îndepărta urmele de pesticide. Lăsați la înmuiat în apă cu oțet de mere fructele și legumele pe care vreți să le consumați. În loc de oțet de mere puteți folosi, de asemenea, și apă în care ați dizolvat sare de mare.

Legumele și fructele pot fi curățate de pesticide și cu zeamă de lămâie sau bicarbonat de sodiu. Pentru o dezinfectare eficientă, dizolvă 2 linguri de bicarbonat într-o lingură de zeamă de lâmâie, lasă să acționeze timp de 7-10 minute, apoi clătește cu această combinație fructul sau leguma. Dacă nu aveți sau nu vreți să folosiți bicarbonat de sodiu, puteți utiliza doar zeamă de lămâie.

Sursa

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://inspira-te.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '16648'}); });