9 lucruri casnice, care trebuiesc curatite in fiecare zi

Un lucru e cert – cu totii iubim curatenia si regula  in casa. Dar oricat de ordonati am fi, suntem prea ocupati ca sa reusim sa facem curatenie generala in fiecare zi. Cu toate acestea, unele obiecte de uz casnic necesita  curatire zilnica.

Va prezentam 9 obiecte, de curatenia carora trebuie sa avem grija zi de zi.

Stergarele de bucatarie

Conform studiilor, stergarele de bucatarie reprezinta unul dintre cele mai contagioase lucruri din bucatarie. Aceasta se refera si la stergarele mici din baie. Deoarece le folosim de cateva ori pe zi, ele se murdaresc foarte repede. De aceea trebuie spalate des, ba chiar in fiecare zi, mai ales daca aveti familie mare.

Cheile

Pe suprafata cheilor se contin tot atatea bacterii, ca si pe butonul de la ascensor. Noi nu stergem niciodata cheile si le luam intotdeauna cu mainile murdare. Ele cad pe scara sau in strada, se pastreaza in buzunare murdare si aduc in casa o cantitate incredibila de bacterii contagioase. De aceea, cheile trebuie sterse regulat cu servetele antiseptice, inclusiv si cheile de la automobil.

Teracota in baie

Ca sa nu depunem prea mult efort pentru a curati teracota murdara, trebuie s-o stergem ori de cate ori facem dus. Mai ales ca peretii uscati cu siguranta nu vor mucegai.

Buretele de spalat vase

 

Buretele de spalat vasele e de fapt obiectul cel mai murdar la bucatarie. Cu el spalam tocatorul, chiuveta, uneori si masa. Dupa aceasta buretele trebuie dezinfectat: spalati-l bine si puneti-l ud in cuptorul cu microunde pe vreo doua minute la putere medie. Urmariti atent procesul: daca din burete au inceput sa iasa aburi, dezinfectia trebuie terminata. Nici intr-un caz nu utilizati acest procedeu pentru buretii care au elemente metalice.

Absolut toate chiuvetele din casa

Desi va ganditi ca odata cu spalatul mainilor sau a vaselor se spala si chiuveta, uitati totusi ca pe peretii ei se afla o multime de bacterii.

Vasele muiate in apa

Resturile de mancare de pe vasele pe care le-ati lasat murdare pe noapte vor face mai dificil procesul de spalare. Pentru spalarea zilnica a vaselor poate fi utilizata masina de spalat vase ( nu le clatiti inainte de a le pune in masina), dar mai bine e sa spalati vasele murdare indata dupa fiecare masa.

Fierbatorul de cafea

Fierbatorul de cafea e un mediu benefic pentru tot felul de bacterii si mucegai, de aceea, si el trebuie  spalat in fiecare zi. Demontati neaparat toate detaliile separate pentru a inlatura resturile de cafea, precum si uleiul care se formeaza la macinarea cafelei.

Tocatorul

Lopatica de lemn si tocatorul de lemn, in care traiesc ciuperci si microbi, dupa pregatirea bucatelor trebuie muiate pe vreo cateva minute in apa cu otet (1:1). Tocatoarele (nu numai cele de lemn) trebuie dezinfectate periodic. Utilizati in acest scop solutia urmatoare: o lingura de bicarbonat de sodiu la  0,5 l de apa fierbinte. Prelucrati tocatorul cu solutia data si peste 5-10 minute clatiti-l bine cu apa curgatoare.

Periutele si buretii de machiaj

Daca va folositi o perioada indelungata de aceeasi periuta de machiaj, ea poate deveni adapost pentru bacterii, pe care apoi le aplicati pe fata. De aceea periuta trebuie spalata in apa cu sapun dupa fiecare aplicare a machiajului.