12 lucruri incredibile pentru casă şi grădină pe care le poţi face de sine stătător

Există o mulțime de motive să nu cheltui sume enorme de bani pentru mobilierul de grădină. Principalul motiv probabil este posibilitatea de a face totul de sine stătător. Mese, rafturi, fotolii, scaune – alegeți tot ce vă doriți!

Măsuță de cafea din lemn

 

Niște scânduri obișnuite și câteva piciorușe din fier forjat pot crea un adevărat obiect de lux. Totodată nu este nevoie de un volum mare de materiale, de aceea prețul unei astfel de piese de mobilier va fi foarte redus. Dacă procurați materialele din start la dimensiunile necesare, puteți asambla măsuța în doar 1-2 ore.

Cuier “Arbore”

 

Dacă v-au licărit ochii când ați văzut această imagine, găsiți repejor un arbore uscat în pădure. Înlăturați coaja, tăiați crengile, prelucrați lemnul cu antiseptic și vopsiți-l în culoarea dorită. Cuierul e gata! Tot ce a rămas de făcut e să găsiți o bază suficient de grea și un element de fixare.

Raft universal la 90°

 

Aveți nevoie de un raft de perete? Atrageți atenția la această soluție originală. Doar 6 scânduri mici vor transforma colțurile în spațiu cu adevărat util și funcțional.

Masă pe gabioane

 

Gabioanele (adică structuri metalice umplute cu pietre) sunt foarte populare în designul de grădină, fiind o soluție universală de decor. În cazul nostru am folosit un gabion în calitate de bază pentru masă. Ideea e foarte originală, ecologică și nu afectează negativ armonia grădinii.

Suport pentru cană la canapea  

Această minusculă piesă de mobilier nu va rezolva toate problemele dvs., dar vă va permite să savuraţi o ceaşcă de ceai sau cafea în timp ce lecturaţi o carte pe canapea. Suportul poate fi făcut atât din lemn, cât și din pal, important e să alegeți o culoare care să se potrivească cu mobilierul din cameră.

Două scaune = o bancă

 

Două scaune vechi pot deveni utile din nouă dacă veți face din ele o bancă. Procesul este destul de simplu, iar frumusețea băncii va depinde doar de culoarea pe care o veți alege și de modelul spetezelor scaunelor dvs.

Scaune luminoase din bușteni  

Dacă vă doriţi astfel de scaune în grădină, e suficient să găsiţi nişte buşteni, care altfel probabil ar ajunge pe foc. Coaja o puteţi scoate sau o puteţi păstra, important e să şlefuiţi suprafaţa superioară a buştenilor şi să o vopsiţi cu vopsea fluorescentă. Noaptea scaunele vor avea rol de licurici imediat ce pe suprafaţa lor va cădea o rază de lumină.

Fotoliu puf din sticle de plastic 

Reutilizarea sticlelor de plastic pentru crearea unor piese de mobilier este o soluție modernă foarte apreciată. Numărul de sticle de care aveți nevoie depinde de dimensiunea fotoliului pe care v-o doriți. E important să le spălați, să le uscați bine și să le puneți capac înainte de a le folosi. Aranjați sticlele alăturat în poziție verticală și fixați-le cu bandă adezivă astfel încât mișcările să fie minime. Apoi tăiați niște discuri din placaj de lemn sau din carton gros, care trebuie așezate pe părțile superioară și inferioară a ansamblului de sticle de plastic. În sfârșit adăugați în toată părțile spumă de cauciuc și îmbrăcați fotoliul într-o husă de stofă sau de piele.

O bancă simplă fără cuie

 

Dacă nu doriți să cheltuiți mulți bani pentru bancă, o puteți face din materiale simple și accesibile. E vorba de blocuri de zidărie din beton și niște scânduri de lemn. Aranjați blocurile de zidărie ca în imaginea de mai sus, apoi treceți scândurile prin găurile blocurilor în lateral și așezați-le cât mai confortabil. Banca este gata! Puteți savura o șezătoare prietenele în aer liber.

Suport pentru chiuvetă din butoi de vin  

Un butoi vechi de vin le poate servi de minune celor ce preferă stilul vintage sau pur şi simplu vor ceva foarte original. Iar spaţiul interior al butoiului e folosit pentru a ascunde ţevile şi alte elemente ce ar deranja privirea.

Bancă sau şezlong pentru 2 persoane  

Materialele naturale nu sunt singurul atuu al acestei bănci. Formele rotunjite vor asigura un confort deosebit, net superior modelelor convenţionale. Important e să nu uitaţi să prelucraţi lemnul cu lac protector împotriva umezelii.

Măsuţă din ghivece ornamentale 

O astfel de măsuţă va fi un obiect de decor foarte neobişnuit şi original, care poate fi folosit atât în interior, cât şi în exterior. Ataşaţi ghivecele între ele cu ajutorul adezivului sau a unor elemente de fixare, vopsiţi-le în culoarea pe care v-o doriţi, iar deasupra puneţi o tavă metalică. Măsuţa superbă este gata!

Sursa

Citeste si: