De ce millenialii par mai tineri decât sunt?

Deși nu este ușor să stabilim motivele pentru care millenialii par mai tineri, există câteva aspecte care ne permit să tragem concluzii. Să le analizăm!

Se spune că millenialii par mai tineri decât sunt în realitate. Dar este acest lucru adevărat? Ce se află în spatele acestei afirmații? Mai jos, vom discuta despre această generație care a intrat în istoria umanității și vom descoperi dacă într-adevăr millenialii par mai tineri decât sunt!

Ce sunt millenialii sau „millennials”?

Potrivit mai multor autori, millenialii reprezintă generația de oameni născută între 1980 și 2000. Unul dintre evenimentele care a marcat profund acest grup este sosirea erei digitale și evoluția ei constantă. Este un lucru pe care generațiile anterioare nu l-au avut și care a generat schimbări semnificative, legate chiar și de aspectul fizic.

Deoarece millenialii au crescut într-un context în care informația a devenit accesibilă pe scară largă, au devenit cea mai importantă forță de muncă din lume. Printre altele, cei care fac parte din această generație stăpânesc multe domenii și au o capacitate incredibilă de a învăța rapid lucruri noi.

Grație setei de cunoștințe, acești oameni tind să renunțe la locul de muncă frecvent. Acest lucru a fost confirmat de un studiu realizat de firma de consultanță Gallup, care a arătat faptul că „60% dintre milleniali spun că sunt deschiși către o altă oportunitate de angajare”. Este acest lucru legat de faptul că mulți par mai tineri decât sunt?

5 motive pentru care millenialii par mai tineri

În primul rând, cei mai bătrâni milleniali au astăzi 43 de ani, iar cei mai tineri 23. Cu alte cuvinte, în aceeași generație regăsim, după etapele dezvoltării umane, tinerii și adulții contemporani.

1. Recurg la diverse tratamente de înfrumusețare

Accesul la informații și tendințele virale de înfrumusețare îi ajută pe milleniali să pară mai tineri decât sunt. Un studiu realizat de Societatea Spaniolă de Medicină Estetică (SEME) a arătat faptul că, în 2021, tinerii între 20 și 30 de ani au apelat mult mai des la tratamente estetice.

Acest lucru a generat o alarmă globală, având în vedere că vârsta medie la care oamenii accesau de obicei acest tip de serviciu era de 35 de ani. Potrivit instituției, tinerii au așteptări mari create de rețelele de socializare, unde există filtre care permit simularea unor trăsături care nu există în realitate.

Potrivit aceluiași studiu, cele mai frecvente tratamente faciale la tineri sunt injectarea de toxină botulinică (42%) și injectarea de acid hialuronic (32%). Ambele tratamente au un potențial ridicat de a elimina temporar ridurile, creând fețe mult mai tinere și mai instagramabile.

2. Au obiceiuri mai sănătoase

După cum relatează agenția de presă EFE, citând raportul Înțelegerea profundă a importanței și percepției sănătății de către generația millenialilor realizat de Fundația Mapfre, această populație are o tendință clară de a avea grijă de sănătatea fizică și psihică.

În ceea ce privește obiceiurile alimentare ale millenialilor, s-a constatat că majoritatea preferă să consume alimente sănătoase (72%) și să aibă o dietă echilibrată (69%), femeile fiind cele mai interesate de acest subiect. În plus, unul din trei milleniali este activ fizic sau face un sport.

Obiceiurile de viață sănătoase care încep de la o vârstă fragedă previn îmbătrânirea prematură și garantează sănătatea. Acesta este un alt motiv pentru care millenialii pot arăta mai tineri decât sunt cu adevărat.

3. Urmează tendințele modei și îngrijirii

Accesul la rețelele de socializare permite identificarea rapidă a articolelor vestimentare, materialelor, combinațiilor și produselor în vogă.

Millenialii urmăresc tendințele de îngrijire a pielii și folosesc produse specifice pentru particularitățile lor, ocolind substanțele care sunt considerate dăunătoare pielii și chiar planetei. Millenialii au o înclinație clară pentru îngrijirea personală și protejarea mediului.

4. Trăiesc o viață mai puțin complicată și plină de aventuri

Tendința clară de a călători a acestei generații a făcut obiectul mai multe studii. Pentru milleniali, experiențele sunt mai importante decât bunurile materiale.

Călătoritul frecvent poate fi un alt motiv pentru care millenialii par mai tineri, deoarece pare că au puține responsabilități. Grație instrumentelor tehnologice, mulți milleniali pot lucra de oriunde în lume.

5. Profită de rețelele sociale

Nu tot ce apare pe rețelele de socializare este așa cum pare. Platformele au implementat diferite filtre și strategii, astfel încât oamenii să poată fi ceea ce și-ar dori să fie în doar câteva secunde.

Millenialii sunt subiectul multor cercetări

Descoperirea motivelor pentru care millenialii par mai tineri decât sunt în realitate nu este simplă. La urma urmei, vorbim despre oameni și nu despre lucruri, așa că nu este ușor să stabilim tipare. Cel mai probabil, în timp, vom afla mai multe detalii despre această tendință. Interesul diferitelor industrii de a descoperi comportamentul și obiceiurile de consum ale acestui segment de populație este clar.

Sursa