Cum să alegem Omega 3, care să ne ajute cu adevărat

Cum să alegem Omega 3, care să ne ajute cu adevărat

Am mai scris despre importanţa Omega 3. Dar nu orice tip de untură de peşte din vânzare are proprietăţile pentru care o apreciem atât de mult. Noi nu vom admite să fii înşelat.

Optează pentru un produs din muşchi, dar nu din ficat

Multe companii fabrică Omega 3 din ficat de peşte – Ficatul este un organ de drenare, care filtrează toate porcăriile, care ajung în organism – antibiotice, erbicide, radionuclizi. O parte din ei rămân pentru totdeauna în ficat. Iată de ce ar trebui să eviţi ficatul şi să te convingi că untura de peşte preferată este extrasă din muşchii peștilor de adâncime. Muşchii sunt bine irigaţi cu sânge, iată de ce în ei se acumulează mai puţine depuneri, în comparaţie cu ficatul.

Optează pentru un monopreparat

Cumpără Omega 3 pur, nu un complex Omega 3-6-9. La fel ca Omega 3, Omega 6 sunt grăsimi esenţiale şi foarte folositoare pentru sănătate. Însă nu ducem o insuficienţă de ele, întrucât le primim în cantităţi suficiente din uleiuri vegetale, nuci şi carnea animalelor hrănite cu cereale, în timp ce insuficienţa de Omega 3 este evidentă în lipsa mării rece în preajmă.

  • Raportul ideal dintre Омега-6 şi Oмега-3 este de 4:1.

Alimentaţia în care prevalează Omega 6 în detrimentul Omega 3 poate duce la dezvoltarea maladiilor cadriovasculare, diabetului, cancerului, astmului, depresiei şi artritei. În plus, acest dezechilibru împiedică recuperarea şi creşterea musculară optimală, precum şi tulbură procesul de scindare a grăsimilor.

Totodată Omega 9 face parte din acizii graşi neesenţiali, pe care organismul este capabil să-i sintetizeze de sine stătător. Ei se regăsesc în cantităţi suficiente în uleiul de măsline, de aceea, nu cred că suferi de insuficienţa lor.

Aşadar, folosind un complex 3, 6, 9 se accentuează dezechilibrul existent, cu atât mai mult că doar 20% din majoritatea complexelor ne vor fi de folos drept sursă de Omega 3.

Dă preferinţă formei naturale a unturii de peşte

Untura de peşte se vinde în două forme: naturală şi prelucrată.

Procesul este următorul

Omega 3 se găseşte la peşte sub formă de acizi graşi liberi, de fosfolipide şi trigliceride (nu e neapărat să le ţii minte, în continuare va fi mai simplu). În untura de peşte obişnuită, Omega 3 ese găseşte sub formă de trigliceride.

  • Untura naturală de peşte conţine vitaminele A şi D. Cea fermentată are şi K2.

În schimb când untura de peşte este procesată, se curăţă sau este concentrată, atunci se transformă în esteri de etil, care nu există în natură, iată de ce beneficiul lor este minimal. De asemenea, ea ar putea fi dăunătoare pentru persoanele cu boli hepatice şi alergii.

  • Cândva pe internet era vehicular pe larg un filmuleţ, în care se demonstra cum Omega 3 dizolvă plasticul expandat. Autorul afirmă că prin analogie grăsimile topesc şi vasele sangvine. Trebuie să ştii că doar Omega 3 sintetic are acest efect nociv. Şi doar asupra plasticului, nu şi a vaselor sangvine.

Convinge-te că nu este un supliment nutrivit diluat

Pune capsula în congelator. Dacă a îngheţat, atunci să ştii că este untură de peşte diluată.

Cumpără Omega 3 de origine animală

Cum să alegem Omega 3, care să ne ajute cu adevărat

Omega 3 este de origine vegetală şi animală. Omega de origine animală este mult mai eficientă şi se asimilează în mare parte. Cum se determină originea produsului?

  • În compoziţia de pe etichetă este indicat acidul docosahexaenoic (DHA) sau eicosapentaenoic (EPA).

Acidul alfa-linoleic (ALA) denotă originea vegetală a produsului.

Un simplu calcul

Cantitatea de untură de peşte în capsulă şi canditatea de Omega 3 necesară ţie sunt două valori diferite. În untura de peşte acizii EPA şi DHA (Omega 3) se găsesc în concentraţie naturală.

Aşadar, dacă pe etichetă este indicat 1500 mg de untură de peşte, aceasta nu echivalează cu 1500 mg de Omega 3!

  • Comparând produsele, ghidează-te de indicele EPA + DHA.

Încă un semn al Omega 3 sintetice este conţinutul prea înalt de acizi la un preţ redus.

Alege un producător sigur

Cumpără produse fabricate cu respectarea standardului de calitate GOED şi GMP. Aceasta denotă că produsul nu-ţi va pune sănătatea în pericol. Întotdeauna verifică data de producere – la descompunere acizii graşi emană un miros neplăcut.

Sursa

Citeste si: