Află care este tipul tău de piele prin 2 metode simple

Află care este tipul tău de piele prin 2 metode simple

Tipul tău de piele este, fără îndoială, cel mai important factor pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când îți setezi propria rutină de îngrijire a pielii. Există cinci tipuri principale de ten – gras, normal, mixt, uscat și sensibil – și fiecare dintre acestea vine cu propriul său set de beneficii și provocări. În timp ce toată lumea are nevoie de elementele de bază (produsele de curățare, hidratare și protecție solară), cele mai bune formule pot varia în funcție de tipul de piele.

Dacă te întrebi „care este tipul tău de piele?”, nu îți face griji: îți vom prezenta două metode prin care poți identifica tipul de piele chiar la tine acasă, vom aborda caracteristicile definitorii ale fiecărui tip de piele, precum și sfaturi de îngrijire în funcție de nevoile unice ale pielii. În plus, poți beneficia de vouchere și coduri de reducere la achiziționarea de produse prin intermediul Kuplio.ro.

Ce tipuri de piele există?

Pielea este cel mai mare organ al corpului și reprezintă mai mult decât un simplu înveliș. Ea îndeplinește o varietate de funcții importante și complexe. Deși pielea sănătoasă este dorită de toți, este important de reținut că fiecare dintre noi este unic, iar astfel și nevoile noastre de îngrijire. Iată care sunt diferitele tipuri de piele:

Tenul gras: Pielea grasă se caracterizează printr-o producție mai mare de sebum, uleiul natural al pielii. Acest exces de grăsime poate face ca pielea să pară mai strălucitoare și este adesea însoțită de probleme ale pielii, cum ar fi punctele negre și porii dilatați.

Tenul uscat: Pielea uscată este opusul celei grase. Poate părea ternă, lipsită de strălucire sau strânsă, în timp ce uscăciunea severă poate cauza crăparea, descuamarea sau exfolierea pielii. Pielea uscată și pielea deshidratată sunt uneori confundate, deși ele nu reprezintă același lucru – deshidratarea este o lipsă de apă și asta se poate întâmpla oricui, indiferent de tipul de piele.

Tenul mixt: Pielea mixtă prezintă două sau mai multe caracteristici definitorii, cum ar fi uscăciunea și excesul de sebum, prezente în zone diferite. Adesea, persoanele cu ten mixt vor avea zona T mai grasă (frunte, nas și bărbie), în timp ce obrajii vor fi mai uscați.

Tenul sensibil: Pielea sensibilă se caracterizează printr-o sensibilitate crescută la factorii de stres, inclusiv la unele produse de îngrijire a pielii. Unii oameni suferă doar de iritații ușoare atunci când sunt expuși la factori de stres, în timp ce alții se luptă cu roșeață, mâncărime sau disconfort în mod regulat. Acestea fiind spuse, sensibilitatea nu este întotdeauna vizibilă – uneori, este vorba doar despre cum se simte pielea.

Tenul normal: Deși putem susține că toate tipurile de piele sunt normale, în îngrijirea pielii, normal se referă la tipul de ten bine echilibrat, care nu prezintă probleme persistente ale pielii.

Cum îți poți determina tipul de piele?

Acum că înțelegi diferitele tipuri de piele, poți afla care este tenul tău. Mai jos, vei găsi două metode simple pentru identificarea tipului de piele acasă.

Metoda Bare Face sau a pielii curate

Pasul 1: Începe prin a-ți spăla fața cu un produs de curățare blând.

Pasul 2: Usucă tenul și nu aplica niciun alt produs de îngrijire.

Pasul 3: Lăsați-l așa pentru aproximativ 30 de minute și apoi observă cum se simte pielea ta. Simți o ușoară strângere a tenului, mai ales dacă zâmbești sau adopți alte expresii faciale? Sau zona T începe să fie mai strălucitoare? Poți aștepta încă 30 de minute ca apoi să îți examinezi din nou pielea.

Cum poți interpreta rezultatele obținute?

Dacă tenul tău se simte strâns, uscat și inconfortabil, probabil că ai pielea uscată, în timp ce tenul cu strălucire excesivă se va încadra de obicei în categoria pielii grase. Dacă tenul tău prezintă atât zone grase, cât și zone uscate, probabil că ai pielea mixtă. Iritația indică sensibilitate, iar faptul că nu ai niciuna dintre aceste preocupări înseamnă că ai o piele normală.

Metoda șervețelului absorbant

Această metodă este destul de rapidă și eficientă, care diferențiază excelent între tipurile de piele grasă și uscată.

Pasul 1: Folosește un șervețel absorbant și tamponează ușor diferitele zone ale feței.

Pasul 2: Apoi, ține foaia la lumină pentru a vedea cât de mult ulei a fost absorbit.

Cum poți interpreta rezultatele obținute?

Cu cât mai mult ulei pe hârtie, cu atât este mai probabil ca pielea ta este probabil să fie grasă. În mod similar, dacă observi puțin spre deloc ulei, este posibil să ai pielea uscată. În cele din urmă, dacă foaia de tamponare dezvăluie o cantitate minimă de ulei prezentă în zona T, este posibil să ai un tip de piele mixt sau normal. Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să faci acest test în jurul prânzului sau seara – ștergerea pielii prea devreme după curățare poate altera rezultatele.

Odată ce ți-ai determinat tipul de piele, atunci poți începe să-ți construiești rutina de îngrijire a pielii, precum și să îți alegi tipul potrivit de machiaj.

Sursa

Citeste si: