3 moduri în care să-ți păstrezi motivația pentru sport

3 moduri în care să-ți păstrezi motivația pentru sport

Să rămâi fidelă obiectivelor tale sportive este întotdeauna o provocare, așa că noi te vom ajuta astăzi să nu deraiezi prea mult.

1. Urmărește îndeplinirea câte unui obiectiv pe rând

Încearcă să nu te suprasoliciți, pentru că motivația scade rapid atunci când faci febră musculară sau te accidentezi. Fă treptat schimbări mici și nu te abate de la program. Deci în loc să mănânci toată ziua numai legume și să alergi direct la maraton, elimină întâi sucurile, fă sport de 3-4 ori pe săptămână și du-te la culcare devreme, ia-o treptat. După ce ți-ai îndeplinit cu succes primul obiectiv și ai făcut din ceva un obicei, poți începe să lucrezi la următorul pas.

2. Găsește acel ceva care să te facă să te rușinezi sau să-ți pară rău

S-ar putea ca în unele seri, înainte să te duci la culcare, să vrei ca a doua zi să te duci la sală, dar când sună alarma să nu te mai poți trezi, dar dacă ai un motiv sau pe cineva care să te tragă la răspundere că nu te duci, îți va fi mult mai ușor să te ții de plan. Dacă ești o persoană căreia îi place să doarmă până târziu, găsește-ți o prietenă care să tragă de tine și cu care să trebuiască să te întâlnești la sală. În plus, dacă mizezi pe a face acasă un program de pe social media, mai bine îți faci un abonament la fitness, aerobic, bazin sau dans, deoarece simplul gând că pierzi banii pe o oră poate fi motivația ta.

3. Ieși din zona ta de confort

Când faci același program de antrenament în fiecare zi este inevitabil să nu te plictisești, așa că trebuie să ieși din zona ta de confort și să încerci mai multe programe. De exemplu, dacă îți place să faci jogging, atunci trebuie să încerci și un curs de dansuri populare sau dacă de obicei faci CrossFit, încearcă și doar să tragi de fiare. Variază exercițiile și intensitatea, deoarece important e să te menții motivată și să faci mișcare, nu trebuie neapărat să devii atlet de performanță. Încearcă ceva nou și încearcă de mai multe ori, deoarece prima oară poate fi prea greu sau ciudat și abia pe urmă te bucuri de întreaga experiență.

Sursa