14 pasi pentru a avea noroc

Una din cauzele nemulțumirii și convingerii că tu nu poți reuși în domeniul care vrei, este competiția. Te uiți la ceilalți care au acum ceea ce numești succes și te gândești că au avut noroc sau măcar niște abilități speciale care-i fac diferiți. Undeva în interiorul unora, se naște și un iz de invidie.

Ceea ce nu vezi când te uiți la rezultatele unui om pe care-l admiri sau invidiezi, este munca din spate. Nopțile nedormite, eșecurile, canalizarea energiei în direcția dorită, frustrările, nervii.

Ceea ce numim noroc e de fapt o muncă asiduă pe care puțini sunt deciși să o facă.

Știu un caz cu o femeie care avea o idee de un proiect și în lipsă de bani, a căutat sponsori și oameni care să se asocieze cu ea. În cele din urmă a găsit, iar după primele rezultate, prietenii ei spuneau că a avut noroc că a găsit oamenii potriviți. Oare e noroc? A căutat oamenii ăia. Avea o idee, carismă, încredere, răbdare.

Orice numim noroc e de fapt muncă, chiar dacă constă în dezvoltarea unei abilități cum ar fi puterea de convingere.

Data viitoare când ești tentat să invidiezi în secret pe cineva, gândește-te că nimic nu este așa cum pare și omul ăla și-a pus la bătaie toate resursele pentru a reuşi.

Dacă vrei să ai și tu noroc, primul pas, esențial este să renunți la competiție și să-ți îndrepți atenția spre creativitate.

Nu căuta să fii mai bun ca alții, ci mai bun ca și tine, cel de ieri. Abia atunci, mintea ta îți va oferi pe tavă inspirație.

Pași spre o viața cu noroc

  1. Gândește-te ce convingeri ai referitoare la viață.Ce crezi despre afaceri, despre țara în care trăiești? Ce crezi despre oamenii de succes? Ce crezi despre tine? Aceste credințe îți desenează acțiunile și viitorul. De unde știi că este adevărat tot ce crezi? Dacă ar fi altfel, cum ar fi?
  2. Dacă ai știi că nu ai cum să dai greș, ce ai face?Fără să te gândești la oamenii care fac deja ceva asemănător, care au reușit deja, ce ai tu de oferit vieții?
  3. Îndreaptă-ți energia spre creativitate, în locul competiției.Cei ce se simt într-o luptă continuă cu alții, pe termen lung, pierd. Cei creativi care urmăresc să ofere, să fie originali, câștigă. Dacă vei gândi creativ, succesul nu se va lăsa mult așteptat.
  4. Găsește-ți un scop.Scopul tău imediat, nu acela pe următorii zece ani. Dinafară de bani, faimă, respect, etc, ce vrei să obții, ceva mai mare decât tine care te bucură și îți face inima să sară din piept?

Dacă ai scopuri pe termen lung, e bine, însă caută și scopuri în prezent, căci de aici acționezi. Ce scop ai astăzi pentru a face ceea ce faci?

  1. Începe de dimineață.Cum îți începi ziua, dă tonul stării tale emotionale. Nu numai că dimineața ai mai multă energie, dar dacă la prima oră faci ceva productiv, vei avea o stare de bine și vei fi motivat.
  2. Gândește-te ce abilități ai.Fă o listă cu punctele tale forte. Ce crezi că te poate ajuta? Ce îți lipsește și cum poți să-ți dezvolți și alte abilități și deprinderi care să te ajute?
  3. Stăpânește-ți invidia.De fiecare dată când invidiezi pe cineva, transmiți în interiorul tău mesajul „Eu nu merit să am asta”. Bucură-te pentru reușitele altora și vei atrage în viața ta reușitele tale.
  4. Renunță la televizor.Dacă nu poți de tot, măcar redu timpul petrecut cu emisiuni și filme proaste. Îți adoarme creierul și îți ucide creativitatea. Dacă tot vrei să evadezi din viața ta câteodată, ieși afară. Natura e un prieten bun.
  5. Joacă-te.Găsește alte modalități de a face lucrurile, până și cele simple. Obișnuiește-ți mintea să găsească jocuri în viața reală.

Gândește-te la o problemă pe care o ai. Dă-i un nume. Așa se numește jocul tău. Acum caută primele două nivele de care trebuie să treci pentru a ajunge la un alt stagiu. Dacă jocul tău e de strategie, găsește-ți o echipă.

  1. Orice faci, fă din toată inima.Așa cum faci lucrurile mărunte, așa le faci și pe cele mari. Fii prezent la fiecare acțiune și depune efortul necesar.
  2. Fii gata să faci sacrificii.Dacă scopul tău te entuziasmează suficient, le vei numi alegeri. Asta înseamnă să renunți la beneficiile pe termen scurt, pentru rezultatele pe termen lung. Băncile de exemplu, se bazează pe ideea conform căreia oamenii gândesc pe termen scurt.
  3. Bucură-te de drum.Câteodată îți va părea că e greu, obositor și încă nu ai rezultate. Acum vezi și tu că norocul nu vine chiar peste noapte. Bucură-te de fiecare pas. Mintea ta e cea care face lucrurile mult mai grele decât sunt. Fii prezent și fericit pentru că prin acești pași nu vei mai trece, e o ocazie specială, e drumul tău. Admiră-l și prețuiește-l.
  4. Nu renunța!Viața te va răsplăti pentru răbdare, perseverență, iar abilitățile dobândite vor da roade.
  5. Când îți va spune cineva „Ai avut noroc”, zâmbește și dacă respectivul vrea să aibă și el noroc, explică-i doi, trei pași. Dacă nu te crede și continuă să spună că e noroc pur, zâmbește din nou și lasă-l așa. Folosește doar scuze.

Sursa