Trei descoperiri întâmplătoare care i-au făcut pe oamenii obișnuiți adevărați milionari

Nu știi niciodată ce surprize îți rezervă viitorul. Uneori, printre o grămadă de diverse gunoaie, poate fi găsit un lucru pentru care alții sunt dispuși să plătească zeci sau chiar sute de mii de dolari. De fapt norocoșii pot găsi oriunde comori: în piețe, în poduri, în cutii cu lucruri vechi sau chiar pe câmp. Astăzi vom vorbi despre trei astfel de cazuri.

Sticla dintr-un inel ieftin s-a dovedit a fi un diamant
Debra Goddard, a cumpărat un inel cu o piatră mare la un târg, plătind 10 lire sterline pentru el. Era sigură că inelul avea o simplă bucată de sticlă. După ce la purtat doar odată, inelul a fost pus într-o cutie cu celelalte bijuterii, iar apoi și-a amintit de el abia 33 de ani mai târziu.

Așa s-a întâmplat ca mama Debrei să fie înșelată de escroci, iar bătrâna să rămână fără mijloace de existență. Gândindu-se de unde să ia banii, Debra și-a amintit de inel. Ea a decis să-l ducă la un bijutier și să afle adevărata valoare a lui. Femeia spera să ia câteva sute de lire sterline pentru el. Bijutierul, văzând inelul, rămase fără cuvinte. El a informat-o pe Debra că nu era sticlă, ci un diamant de 26,27 carate în valoare de aproximativ 400.000 de lire sterline. Femeia uluită a petrecut toată noaptea gândindu-se cum să proedeze mai departe. Drept urmare, a dus bijuteria la o licitație, unde, după ce a plătit toate contribuțiile necesare, a reușit să obțină aproximativ 470.000 de lire sterline din vânzare și să-și ajute mama.

Căutarea ciocanului pierdut a dus la descoperirea unei adevărate comori
La începutul anilor 1990, britanicul Eric Lawes și-a pierdut ciocanul în timp ce lucra în câmp. Pentru a-l găsi, a decis să folosească un detector de metale. Când detectorul de metale a scos un sunet alert, bărbatul, spre surprinderea sa, a găsit nu unealta, ci mai multe obiecte din aur și argint.

Loz nu a săpat pentru a dezgropa comoara, ci a raportat autorităților descoperirea. Arheologii sosiți au îndepărtat cu grijă comoara de pe pământ, iar în condițiile laboratorului au curățat tot conținutul de murdărie veche de secole. S-a dovedit că obiectele din metale prețioase datează aproximativ din anul 1410.
Drept recompensă pentru o astfel de descoperire, Loz a primit aproximativ 1,75 milioane de lire sterline. Apropo, a reușit să găsească și ciocanul. Instrumentul a devenit exponat în muzeu.

Comoara de monede de aur ascunsă în pian
O altă comoară cu monede de aur a fost descoperită întâmplător în urmă cu câțiva ani într-un pian vechi. Un instrument muzical din 1906 a fost donat de o familie unui colegiu local din Shropshire. Toți foștii proprietari ai pianului, din păcate, sunt necunoscuți. Administrația instituției de învățământ a invitat un maestru pentru a seta instrumentul.

Când bărbatul a început să demonteze pianul, a găsit în el câteva pungi ciudate. La început, acesta a crezut că pungile conțin substanțe speciale împotriva molilor. S-a dovedit însă că pungile erau cu monede de aur datând din anii 1847-1915.
Familia care a donat pianul colegiului nici măcar nu știa că există o comoară ascunsă înăuntru. Totuși cuplul nu a fost supărat și se bucură că au reușit să transfere un instrument muzical atât de valoros instituției de învățământ. Recompensa pentru monedele găsite a mers la familia care a donat pianul și la colegiu. Potrivit unor surse, aceștia au primit aproximativ 500.000 de lire sterline, pe care le-au împărțit între ei.

Sursa