Cum trebuie să DORMI ca să elimini tot ce e mai rău din ORGANISMUL TĂU în timpul nopții?

Știați că în timp ce dormim corpul se reface ca prin minune? Ficatul își regenerează celulele, iar multe afecțiuni precum gripa și răceala își dau ultimele zbateri în timpul somnului.

Corpul nostru se regenerează în timpul somnului.

Medicii și academicienii au ajuns la o concluzie uluitoare: dormitul pe o parte ne ajută să eliminăm toxinele în timp ce dormim.

Mai mult, doctorii susțin că poziția în care dormim ne influențează și sănătatea mentală, dincolo de cea fizică. Cercetătorii au descoperit că poziția în care dormim poate ajuta la detoxifierea creierului. Cele mai multe celule se regenerează în timpul nopții, în special între orele 2 și 4 dimineața.

Aplică acest amestec pe picioare cu 10 minute înainte de somn și vezi ce se întâmplă
Dormitul pe o parte, în special pe partea stângă, ajută la eliminarea toxinelor mai eficient decât dormitul pe spate sau pe burtă, spun savanții.

Specialiștii, printre care și dr. Helen Beneveniste, susțin că odată cu eliminarea toxinelor din creier vor ieși și alți produși chimici asociați cu boli precum Alzheimer sau Parkinson.

„Analizele au arătat faptul că transportul limfatic este mai eficient în poziţie laterală şi, de aceea, ne-am propus să luăm în considerare poziţia de somn atunci când vom pune diagnosticele viitoare”, spune medicul.

Se știe că o serie de forme ale demenței sunt asociate cu tulburările de somn și pot accelera pierderea memoriei, mai ales în cazul celor depistați cu Alzheimer.

Un nou studiu din cadrul Unniversităţii din Ohio a demonstrat faptul că nu doar numărul de ore dormite, ci şi poziţia în care dormi, contează atunci când vorbim de cât de modul în care se odihneşte o persoană. Aproximativ 95% din oameni dorm în aceeaşi poziţie pe parcursul întregii nopţi. O persoană cu un stil de viaţă normal, îşi petrece aproximativ o treime din viaţă dormind.

Iată ce boli generează poziţia în care dormi:

1. Dormi pe spate . În cazul în care suferi de artrită nu există o poziţie de somn care să te ajute mai mult pentru că greutatea corpului este distribuită egal. Vestea proastă este că sforăitul, mai ales în cazul persoanelor supraponderale la care surplusul de grăsime din partea frontala a gâtului va apăsa prea mult pe gât, va fi intensificat. Este important de ştiut şi faptul că adormind pe spate, ţesuturile din corp rămân neoxigenate iar acest lucru favorizează atât astmul cât şi bolile de inimă.

2. Dormi pe o parte. Jim Horne de la Centrul de Cercetare a Somnului din cadrul Universităţii Loughboroug, susţine că această poziţie de somn favorizează reducerea refluxului de acizi şi indigestiei. În acelaşi timp însă, e bine să şti că în această poziţie ridurile tale vor deveni mai pronunţate. Explicaţia este simplă: acestea sunt mai adânci şi mai vizibile din cauză ca faţa este strivită de pernă.

3. Dormi pe burtă. Dacă ai o problemă cu sforăitul, această poziţie te va ajuta s-o rezolvi. Dar, în acelaşi timp, dinţii tăi vor avea de suferit, întrucât maxilarul este poziţionat mai în faţa decât în mod normal. Nu trebuie să uiţi nici de faptul că această poziţie poate cauza probleme ale nervilor în partea superioară a corpului. De asemenea, persoana trebuie să îşi rotească gâtul într-o parte pentru a respira, ceea ce provoacă încordare.

4. Dormi în poziţia fetusului. Deoarece în timpul zilei gravitaţia pune presiune pe discurile coloanei, dormitul în această poziţie este ideal, astfel curbarea corpului spre interior deschide spatele, reducându-se astfel presiunea pe discurile coloanei vertebrale şi în acest mod durerea va fi diminuată. Cu toate astea, este important să te asiguri că perna nu este nici prea joasă, nici prea înaltă, gâtul să fie la nivelul corpului, pentru că altfel muşchii şi nervii de pe gât îţi vor da dureri de cap şi, inevitabil, de gât.

Sursa

Citeste si: